Menu

Netikras zuikis vaikams

  • Netikras zuikis vaikams
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Netikras zuikis vaikams


Autorius: Aušra

Data:

Na aš vėl griebiuosi savo ? – dar vienas receptas vaikams, tiems mieliems iš proto vedantiems žmogeliukams. Dariau šį receptą nusiteikusi skeptiškai. Net druskos įdėjau truputį tam atvejui jei vaikai nevalgys, sakiau gal bent tėtei įtiks ? O suklydau ir dar taip smarkiai. Vaikai visą vakarą šiltą, o paskui ir šaltą zuikutį dorojo. Čia paskubom daryti kadrai, nes buvo baisu, kad ir jų nespėsiu padaryti, jei bent pusvalandį patingėsiu nueiti fotoaparato. Šiaip receptas skirtas tiems mažiesiems, kurie nori valgyti patys, bet šaukštuką ar šakutę dar prastai valdo. Zuikis puikiai susipjausto nedideliais gabaliukais ar lazdelėmis. Tinka nuo 8 mėn.

Kadangi mes jau seniai jokių tyrių nebevalgom, tai morkų ir obuolių tyrių neturėjau. Tad ėmiau morką ir nedidelį obuolį, sutarkavau smulkia burokine tarka ir patroškinau nedideliame kiekyje vandens, kol morka suminkštėjo.

Netikras zuikis vaikams

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 400 g maltos kalakutienos
  • 1 kiaušinis arba 2 kiaušinių tryniai
  • 1/2 p. morkų tyrės
  • 1/4 p. obuolių tyrės
  • 1/4 p. kviečių sėlenų (dėjau kviečių gemalų)
  • 1/4 p. duonos trupinių (dėjau džiūvėsėlių)
  • žiupsnelis džiovinto baziliko
  • žiupsnelis česnako miltelių
  • 1/2 a.š. druskos (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Visus produktus sudėti į indą ir gerai išmaišyti. Jei faršas pasirodys per skystas, įdėti truputį sėlenų ar duonos trupinių. Jei faršas pasirodys per kietas, įdėti truputį obuolių ar morkų tyrės
  • Masę sudėti į lengvai aliejumi pateptą kepimo formelę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes arba kol įsmeigtas peilis išlys švarus.
  • Jei nesinori, jog viršus apskrustų – uždengti kepimo indą folija.
  • Skanaus!

Šaltinis: Wholesome BabyFood

  1. Renata parašė:

    Ačiū už šį receptą! Paprasta, sveika, skanu ir vaikams (ne tik) tikrai patinka :))

  2. Aušra parašė:

    smagu girdėti 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.