Menu

Rūgpienio pudingas

  • Rūgpienio pudingas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Rūgpienio pudingas


Autorius: Aušra

Data:

Iš kaimo atsivežėm daug pieno, bet iš mūsų pieno gėrikai ne kokie, tai dabar turim daug naminio rūgpienio. Va ir bandau su juo naujus receptus. Rezultato tikrai tokio skanaus nesitikėjau. Kas valgė, tas gyrė. O kas smagiausia, desertas tikrai super paprastas ir greitai padaromas. Tik va sulaukti kol sustingsta dar reikia…

P.S. Labai atsiprašau už nuotrauką, niekaip nepavyko nufotografuoti gražiai, viskas balta balta, o rankos nenustygo vietoj, tai va tik tokia nuotrauka ir gavos…

Rūgpienio pudingas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 2 a.š. želatinos granulių
  • 1 p. riebios grietinėlės
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 p. rūgpienio
  • Uogienės ar želė papuošimui (deja nieko neturėjau po ranka)

Instrukcijos:

  • Nedideliame inde sumaišyti želatiną su 2 šaukštais vandens ir leisti išbrinkti.
  • Kitame inde sumaišyti grietinėlę, cukrų, vanilę ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps.
  • Indą nuimti nuo ugnies, sudėti želatiną ir maišyti, kol ji ištirps.
  • Leisti kremui atvėsti iki kambario temperatūros, tada įmaišyti rūgpienį ir gerai išmaišyti.
  • Gautą masę supilti į sietelį tam, kad būtų galima atskirti neištirpusias želatinos granules.
  • Perkoštą masę supilstyti į nedidelius indelius, uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve mažiausias 4 valandas, kol pudingas sustings.
  • Skanaus!

Šaltinis: Simply Recipes

  1. ZiupsnelisDruskos parašė:

    Cha cha! Ir as labai panasiai gaminu ir jau pamaniau kad is manes, betgi ne.. Matyt versiju ne viena ir ne dvi 😉

  2. Aušra parašė:

    Man dažnai atrodo, kad yra tiek daug versijų visokių patiekalų, kad jau net ir nebeaišku kur originalas ir kas sugalvojo vieną ar kitą patiekalą 🙂

  3. sd parašė:

    ka reiskia p?

  4. Aušra parašė:

    p. = puodukas, 237ml

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Mėgstantiems gaivesnius desertus su švelnia rūgštele. Tokie ir mes esam 🙂 Labai bijojau, kad bus per rūgštu, bet buvo viskas tiesiog nuostabu. Žinoma, kas mėgsta itin šokoladinius tortus, šiuo ne itin sužavėti buvo 🙂 Bet kad visiems neįtiksi. Ar ne taip?

Mėlynių tortas su jogurtu

Mėlynių tortas su jogurtu

Trumpai apie tortą. Visų pirma dėl laiko stokos turiu prisipažinti, kad biskvitų nekepiau. Naudojau kažkokius pirktinius, kurie ilgai pas tėvus nesurado sau vietos. Tai prichvatizavau ir padariau mylimam tėveliui tortą 🙂 Toliau viskas buvo kaip ir pagal planą (t.y. pagal receptą), tik ant viršaus uogų dėjau dvigubai, kas iš karto pateikiama mano recepte atsispindi. Ir dar, kadangi naudojau ne 22cm skersmens formą bet 26cm, tai sluoksniavau tortą pagal save – biskvitas, kremas, biskvitas, uogų želė. Bet žinoma tai jau kiekvienos torto konstruotojos fantazijos reikalas 🙂 Dėl skonio, tai tiesą pasakius tikėjausi skanaus torto, bet… jis tiesiog tirpo burnoje. Vyras sakė jis patenka į mano gamintų tortų penketuką, o gal net ir į trejetuką. Beveik visi valgę, iš karto kartojo, o mano mergina net paskutinius gabaliukus skaičiavo ir niekam nenorėjo duoti 🙂 Tad kai tik atsiras šviežių mėlynių – tikrai primygtinai siūlau išbandyti!

Desertinis varškės sūris

Desertinis varškės sūris

Tai vienas iš tų paprastų desertų, už kuriuos parduotuvėje tenka sumokėti nemažai pinigų. Tačiau smaližiams tikrai siūlau nustoti leisti pinigus be reikalo, nes šio sūrio gamyba tikrai neužima daug laiko – tiesiog reikia truputį iš anksto pasiruošti.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Varškės-bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.