Rūgpienio pudingas
- Details
- 4 Comments
Iš kaimo atsivežėm daug pieno, bet iš mūsų pieno gėrikai ne kokie, tai dabar turim daug naminio rūgpienio. Va ir bandau su juo naujus receptus. Rezultato tikrai tokio skanaus nesitikėjau. Kas valgė, tas gyrė. O kas smagiausia, desertas tikrai super paprastas ir greitai padaromas. Tik va sulaukti kol sustingsta dar reikia…
P.S. Labai atsiprašau už nuotrauką, niekaip nepavyko nufotografuoti gražiai, viskas balta balta, o rankos nenustygo vietoj, tai va tik tokia nuotrauka ir gavos…
Rūgpienio pudingas
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Ingredientai:
1 p. = 247 ml
- 2 a.š. želatinos granulių
- 1 p. riebios grietinėlės
- 1/2 p. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 p. rūgpienio
- Uogienės ar želė papuošimui (deja nieko neturėjau po ranka)
Instrukcijos:
- Nedideliame inde sumaišyti želatiną su 2 šaukštais vandens ir leisti išbrinkti.
- Kitame inde sumaišyti grietinėlę, cukrų, vanilę ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps.
- Indą nuimti nuo ugnies, sudėti želatiną ir maišyti, kol ji ištirps.
- Leisti kremui atvėsti iki kambario temperatūros, tada įmaišyti rūgpienį ir gerai išmaišyti.
- Gautą masę supilti į sietelį tam, kad būtų galima atskirti neištirpusias želatinos granules.
- Perkoštą masę supilstyti į nedidelius indelius, uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve mažiausias 4 valandas, kol pudingas sustings.
- Skanaus!
Šaltinis: Simply Recipes
Cha cha! Ir as labai panasiai gaminu ir jau pamaniau kad is manes, betgi ne.. Matyt versiju ne viena ir ne dvi 😉
Man dažnai atrodo, kad yra tiek daug versijų visokių patiekalų, kad jau net ir nebeaišku kur originalas ir kas sugalvojo vieną ar kitą patiekalą 🙂
ka reiskia p?
p. = puodukas, 237ml