Menu

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

  • Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 201 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 sluoksnis:
  • 250 g obuolienės, rūgštokos (naudojau keptus obuolius)
  • 2 sluoksnis:
  • 150 g juodos duonos, apdžiūvusiuos
  • 25 g sviesto
  • 2 v.š. cukraus
  • 3/4 a.š. cinamono
  • 3 sluoksnis:
  • 250 g varškės
  • 100 g grietinės arba jogurto (sunaudojau daugiau, nes varškė buvo gan sausa)
  • 1 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Duoną sutarkuoti.
  • Keptuvėje ištirpinti sviestą ir paskrudinti trupinius.
  • Įmaišyti cukrų ir cinamoną, atvėsinti.
  • Varškę smulkintuve sutrinti su grietine ir cukrumi.
  • Į stiklines sluoksniais dėti obuolienę, duonos trupinius ir varškės kremą.
  • Prieš patiekiant palaikyti 2-3 valandas šaldytuve.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

  1. Mademoiselle parašė:

    Labai skaniai atrodo. Ir žiauriai paprastai pagaminama. Esu pasiryžusi išbandyti 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tada lausim atsiliepimų, kai išbandysit 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Autorius: Aušra Data: 2009-06-02 Savaitgalį norėjosi atrasti pusryčiams ką nors naujo ir skanaus. Tad tik ištaikiusi progą puoliau į virtuvę bandyti nusižiūrėto recepto. Įvertinimas visai neblogas – itin skanu buvo su braškių sirupu. Nors žinoma …

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.