Menu

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

  • Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 201 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 sluoksnis:
  • 250 g obuolienės, rūgštokos (naudojau keptus obuolius)
  • 2 sluoksnis:
  • 150 g juodos duonos, apdžiūvusiuos
  • 25 g sviesto
  • 2 v.š. cukraus
  • 3/4 a.š. cinamono
  • 3 sluoksnis:
  • 250 g varškės
  • 100 g grietinės arba jogurto (sunaudojau daugiau, nes varškė buvo gan sausa)
  • 1 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Duoną sutarkuoti.
  • Keptuvėje ištirpinti sviestą ir paskrudinti trupinius.
  • Įmaišyti cukrų ir cinamoną, atvėsinti.
  • Varškę smulkintuve sutrinti su grietine ir cukrumi.
  • Į stiklines sluoksniais dėti obuolienę, duonos trupinius ir varškės kremą.
  • Prieš patiekiant palaikyti 2-3 valandas šaldytuve.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

  1. Mademoiselle says:

    Labai skaniai atrodo. Ir žiauriai paprastai pagaminama. Esu pasiryžusi išbandyti 🙂

  2. Aušra says:

    Tada lausim atsiliepimų, kai išbandysit 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Nekeptas varškinis tortukas

Nekeptas varškinis tortukas

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.