Menu

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

  • Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 201 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 sluoksnis:
  • 250 g obuolienės, rūgštokos (naudojau keptus obuolius)
  • 2 sluoksnis:
  • 150 g juodos duonos, apdžiūvusiuos
  • 25 g sviesto
  • 2 v.š. cukraus
  • 3/4 a.š. cinamono
  • 3 sluoksnis:
  • 250 g varškės
  • 100 g grietinės arba jogurto (sunaudojau daugiau, nes varškė buvo gan sausa)
  • 1 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Duoną sutarkuoti.
  • Keptuvėje ištirpinti sviestą ir paskrudinti trupinius.
  • Įmaišyti cukrų ir cinamoną, atvėsinti.
  • Varškę smulkintuve sutrinti su grietine ir cukrumi.
  • Į stiklines sluoksniais dėti obuolienę, duonos trupinius ir varškės kremą.
  • Prieš patiekiant palaikyti 2-3 valandas šaldytuve.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

  1. Mademoiselle parašė:

    Labai skaniai atrodo. Ir žiauriai paprastai pagaminama. Esu pasiryžusi išbandyti 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tada lausim atsiliepimų, kai išbandysit 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės ir ruginių miltų bandukai

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę „SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.