Menu

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

  • Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis
  • Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis
  • Details
  • 3 komentarai
  • Related Items
Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis


Autorius: Aušra

Data:

Kai norisi kažko ganėtinai sveiko, bet saldaus ir skanaus – puikiai tinka glotnučiai. Mano vaikai juos dievina, o man malonu juos gaminti, nes jie labai greitai paruošiami. Gal todėl pas mus šaldiklyje visada yra keli užšaldyti bananai. Nes kitur šaldytų bananų nenaudoju. Kepiniuose jie man kažkas nesuvokiamo. Nors žinoma kepu 🙂 Bet jau tada grynai vaikams, kai užvaldo smalsumas išbandyti kokį receptą.

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 189 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 dideli bananai, šaldyti
  • 150-200 g natūralaus jogurto
  • 250 ml pieno
  • 2 v.š. žemės riešutų sviesto
  • 2 v.š. šokoladinio sirupo (naudojau 10 g šokolado)

Instrukcijos:

  • Jei naudojame šokoladą, visų pirma jį ištirpiname nedideliame kiekyje pieno ir atvėsiname.
  • Bananus supjaustome gabaliukais.
  • Visus ingredientus sudedame į smulkintuvą ar kokteilinę ir plakame iki švelnios kreminės konsistencijos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Becoming Lola

  1. Insolente. parašė:

    Kai pasakai sau, kad sveika, tai jau ne stiklinėmis, o bokalais legalu gert, ar ne? Prašau, pasakyk, kad taip. 🙂

  2. Hi, this peanut butter smoothie looks yummy and healthy. Thanks for sharing.

  3. Aušra parašė:

    TAIP 🙂 O kas čia gali būti nesveiko??? Bananuose saldumas natūralus, šokolado keli gabaliukai per diena sveika – o jie juk dalinami dar į kelias stiklines, taip kad ir viską viena išgertum, manau nuo to jis nepasidarys nesveikas 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Ledai labai gaivūs, o ir susivalgo labai greitai. Iš viso išdalinau į 8 indelius, tai gavosi visai nemažos porcijos. Atsigaivinimui užteko net keliems kartams. Tik kitą kartą sakiau bandysiu prieš šaldant per sietelį praleisti, kad nebūtų odelių likučių. Žinoma jos daug netrukdė, tik nebuvo tos vientisos konsistencijos.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Mėlynių tortas su jogurtu

Mėlynių tortas su jogurtu

Trumpai apie tortą. Visų pirma dėl laiko stokos turiu prisipažinti, kad biskvitų nekepiau. Naudojau kažkokius pirktinius, kurie ilgai pas tėvus nesurado sau vietos. Tai prichvatizavau ir padariau mylimam tėveliui tortą 🙂 Toliau viskas buvo kaip ir pagal planą (t.y. pagal receptą), tik ant viršaus uogų dėjau dvigubai, kas iš karto pateikiama mano recepte atsispindi. Ir dar, kadangi naudojau ne 22cm skersmens formą bet 26cm, tai sluoksniavau tortą pagal save – biskvitas, kremas, biskvitas, uogų želė. Bet žinoma tai jau kiekvienos torto konstruotojos fantazijos reikalas 🙂 Dėl skonio, tai tiesą pasakius tikėjausi skanaus torto, bet… jis tiesiog tirpo burnoje. Vyras sakė jis patenka į mano gamintų tortų penketuką, o gal net ir į trejetuką. Beveik visi valgę, iš karto kartojo, o mano mergina net paskutinius gabaliukus skaičiavo ir niekam nenorėjo duoti 🙂 Tad kai tik atsiras šviežių mėlynių – tikrai primygtinai siūlau išbandyti!

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.