Menu

Japoniška vištiena

  • Japoniška vištiena
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Japoniška vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Japoniška vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 203 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 8 vištienos blauzdelės (būtinai su oda)
  • 1 p. vandens
  • 1/2 p. balzaminio acto
  • 1/3 p. sojos padažo
  • 2 1/2 v.š. cukraus
  • 1 skiltelė česnako, nulupta ir sutraiškyta
  • 1 nedidelis aitrus pipiras, perpjautas ir be sėklų

Instrukcijos:

  • Sudėti visus ingredientus į puodą ir kaitinti ant didelės kaitros. Kai užvirs, kaitrą sumažinti ir troškinti apie 20 minučių.
  • Nugraibyti susidariusias putas. Paskui padidinti kaitrą, pavartyti blauzdeles, apšlakstyti susidariusiu padažu ir virti, kol dalis skysčio išgaruos ir susidarys glazūra.
  • Vištieną perdėti į serviravimo indą, išimti česnako skiltelę ir aitrųjį pipirą, su šaukštu apipilti glazūra.
  • Skanaus!

Šaltinis: Food.com

  1. Odeta parašė:

    Nerealu:) Gaminsiu:) Labai labai skaniai ir gražiai atrodo!

  2. Aušra parašė:

    🙂 Tikiuosi patiks, vištiena gaunasi su tokia rūgštele 🙂 Mums labai labai 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Aštrūs viščiukų sparneliai

Aštrūs viščiukų sparneliai

Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.