Menu

Japoniška vištiena

  • Japoniška vištiena
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Japoniška vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Japoniška vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 203 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 8 vištienos blauzdelės (būtinai su oda)
  • 1 p. vandens
  • 1/2 p. balzaminio acto
  • 1/3 p. sojos padažo
  • 2 1/2 v.š. cukraus
  • 1 skiltelė česnako, nulupta ir sutraiškyta
  • 1 nedidelis aitrus pipiras, perpjautas ir be sėklų

Instrukcijos:

  • Sudėti visus ingredientus į puodą ir kaitinti ant didelės kaitros. Kai užvirs, kaitrą sumažinti ir troškinti apie 20 minučių.
  • Nugraibyti susidariusias putas. Paskui padidinti kaitrą, pavartyti blauzdeles, apšlakstyti susidariusiu padažu ir virti, kol dalis skysčio išgaruos ir susidarys glazūra.
  • Vištieną perdėti į serviravimo indą, išimti česnako skiltelę ir aitrųjį pipirą, su šaukštu apipilti glazūra.
  • Skanaus!

Šaltinis: Food.com

  1. Odeta parašė:

    Nerealu:) Gaminsiu:) Labai labai skaniai ir gražiai atrodo!

  2. Aušra parašė:

    🙂 Tikiuosi patiks, vištiena gaunasi su tokia rūgštele 🙂 Mums labai labai 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Salotos su vištiena ir feta

Salotos su vištiena ir feta

Autorius: Aušra Data: 2019-06-25 Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad …

Moliūgų sriuba su vištiena

Moliūgų sriuba su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2018-10-09 Ruduo jau atėjo! Tai rodo ne tik atvėsęs oras, bet ir rudeninių daržovių gausa bei noras skanauti jaukų maistą. Mes retai valgom sriubą, tačiau noras išsivirti ją neapleido jau kurį laiką. …

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Vištiena azijietiškai

Vištiena azijietiškai

Autorius: Aušra Data: 2020-11-04 Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite …

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?