Menu

Japoniška vištiena

  • Japoniška vištiena
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Japoniška vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Japoniška vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 203 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 8 vištienos blauzdelės (būtinai su oda)
  • 1 p. vandens
  • 1/2 p. balzaminio acto
  • 1/3 p. sojos padažo
  • 2 1/2 v.š. cukraus
  • 1 skiltelė česnako, nulupta ir sutraiškyta
  • 1 nedidelis aitrus pipiras, perpjautas ir be sėklų

Instrukcijos:

  • Sudėti visus ingredientus į puodą ir kaitinti ant didelės kaitros. Kai užvirs, kaitrą sumažinti ir troškinti apie 20 minučių.
  • Nugraibyti susidariusias putas. Paskui padidinti kaitrą, pavartyti blauzdeles, apšlakstyti susidariusiu padažu ir virti, kol dalis skysčio išgaruos ir susidarys glazūra.
  • Vištieną perdėti į serviravimo indą, išimti česnako skiltelę ir aitrųjį pipirą, su šaukštu apipilti glazūra.
  • Skanaus!

Šaltinis: Food.com

  1. Odeta parašė:

    Nerealu:) Gaminsiu:) Labai labai skaniai ir gražiai atrodo!

  2. Aušra parašė:

    🙂 Tikiuosi patiks, vištiena gaunasi su tokia rūgštele 🙂 Mums labai labai 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Salotos su vištiena ir feta

Salotos su vištiena ir feta

Autorius: Aušra Data: 2019-06-25 Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad …

Chicken with oregano and onions

Vištiena su raudonėliu ir svogūnu

Labai sultinga, aromatinga vištiena. Lengvai susikramto net mažiausiam valgytojui. Bandžiau ir su vištiena, ir su kalakutiena, abiejais atvejais buvo nepakartojamai skanu.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.