Menu

Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu

  • Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu
  • Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu


Autorius: Aušra

Data:

Tiems, pas ką dar yra užsilikusių aguonų nuo Kalėdų. Tiems, kurie ieško pyrago be miltų. Tiems, kurie mėgsta aguonų ir citrinų derinį (o jis iš tiesų yra puikus!). Pyragas atrodo vos iš kelių ingredientų, bet tikrai skanus. Vertėjo net kavos malimo mašinėlę, kuri pas tėvus dirbo nuo neatmenamų laikų, pribaigti – subirėjo ji mano rankose. Tačiau smulkintuvas nepavedė ir atliko padoriai savo darbą – aguonas pavyko susmulkinti. Toliau viskas pavyko sklandžiai ir pyragas buvo sudorotas ganėtinai greitai. Kepiau mažiausioje savo turimoje formoje, kuri jei neklystu yra 17cm diametro, nors originale rekomendavo naudoti 19cm formą. Tačiau patys turėsite nuspręsti, kurį dydį kepimo formos pasirinkti 🙂

Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 241 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 75 g aguonų, maltų ar smulkintų
  • 2 kiaušiniai
  • 75 g cukraus
  • 50 g sviesto, kambario temperatūros
  • 70-100 g cukraus pudros
  • 2-3 v.š. citrinos sulčių

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, o šonus ištepti sviestu.
  • Minkštą sviestą išsukti su 50 g cukraus.
  • Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius ir aguonas sudėti į sviestą ir gerai išsukti.
  • Baltymus išplakti su likusiais 25 g cukraus ir atsargiai įmaišyti į aguonų-sviesto masę.
  • Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti orkaitėje apie 30 minučių, arba kol įsmeigtą pagaliuką ištrauksite sausą.
  • Iškepusį pyragą atsargiai išimti iš kepimo formos ir leisti atvėsti ant grotelių.
  • Cukraus pudrą išmaišyti su citrinos sultimis iki vientisos masės. Citrinos sultis dėkite palaipsniui, nes mums 3 v.š. sulčių pasirodė per daug ir kitą kartą apsistotume ties 2 v.š. Gautą glaistą šaukštu supilame ant dar šilto pyrago.
  • Skanaukite su savo mėgstama arbata!

Šaltinis: cookorama.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Purpurinis limonadas

Purpurinis limonadas

Visada buvo įdomu kokį limonadą pardavinėja senuose amerikiečių filmuose vaikai gatvėse. Tad knietėjo išbandyti, o kadangi dar ir uogų yra sode tai buvo gera proga sunaudoti truputį uogų gerais tikslais ir išbandyti kai ką naujo. Rezultatas buvo malonus gomuriui 🙂 Tik mums rezultatas buvo ganėtinai stiprus, tad dar skiedėm per pusę su vandeniu, va tada gavome gaivų skanų gėrimą – su švelniu citrinų ir juodųjų serbentų skoniu.

Cukraus šveitiklis su citrina

Cukraus kūno šveitiklis su citrina

Ne paslaptis, kad virtuvėje gaminamas ne tik maistas. Čia dažnai ir šeimos susirinkimo vieta. Tačiau tuo pačiu metu virtuvėje ir iš maisto produktų galima pasigaminti ką nors smagaus ir mielo savo kūnui. Šiandien pasidariau jau ne kartą gamintą cukraus kūno šveitiklį. Citrinų suteikiamas gaivumas kaip tik pavasariui, o kokoso aliejus sudrėkina odą, kuri pavasarį dažnai išsausėja (na bent jau man). Viskas paprasta kaip du kart du, o mano kūnas lieka dėkingas. Tikrai siūlau išbandyti ir palepinti save!