Menu

Tortas Citrininis Drugelis

  • Tortas "Citrininis Drugelis"
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Tortas Citrininis Drugelis


Autorius: Aušra

Data:

Mano dukrytei jau 7! Sunku patikėti, kad jau rudenį keliaus į mokyklą. Manau, kad žengiam po truputį į naują gyvenimo etapą (ir dukra, ir mes – tėvai). Kol kas baugu, bet bus matyt kaip ten toliau seksis. Kol kas stengiamės nepražiopsoti ko nors svarbaus. Žinoma dar bus daug daug visokių reikalų ir lakstymų, bet reikia tikėtis, kad viskas baigsis gerai – juk tik taip ir turi būti 😉

Gimtadienio proga reikia torto! O tai šiais metais kaskart suvokiu likus vos kelioms dienoms iki šventės. Reikėjo kaip sakant suktis greitai ir sklandžiai. Kadangi mano dukrytė yra labai miela ir mylinti matyt visus gyvius, užmačiusi šį tortuką, supratau kad jai tikrai turėtų patikti. Ir neapsirikau 😉 Dar tortukui pliusiuką iš karto uždėjau dėl to, jog tai citrininis, o pavasarį man visada norisi kažko gaivaus. Gamybai užtruksite tikrai nedaug laiko. Matyt papuošimai daugiau jo atima, nes reikia ne tik papuošti bet ir pafantazuoti bei prisitaikyti pagal namų resursus. Kadangi torto valgytojų nebuvo daug, gaminau iš pusės porcijos ir to tikrai užteko, nes kremas sotus ir vieno gabliuko užtenka. Ką kitą kartą daryčiau kitaip? Mažinčiau trečdaliu biskvitą, nes mums tiesiog patinka, kai jo būna visai nedaug. O dabar gavosi taip maždaug per piršto storį (deja nuotraukos pjūvio nėra). Žinoma buvo tokiai nuomonei ir nepritariančių 🙂 Taip, kad spręsti Jums!

Tortas Citrininis Drugelis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 313 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Biskvitui:
  • 125 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 3 kiaušiniai
  • 60 g miltų
  • 60 g krakmolo
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Sulaistymui:
  • 1 citrinos sultys
  • 50 g cukraus pudros
  • Kremui:
  • 10 g želatinos
  • 125 g cukraus pudros ar paprasto cukraus
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 1 citrinos sultys
  • 400 ml grietinėlės, 35% riebumo
  • Papuošimui:
  • 100 ml grietinėlės, 35% riebumo
  • Laimo žievelės
  • Kivio/Ananaso
  • Vynuogių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Minkštą sviestą išsukti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir druska iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinį, po kiekvieno kiaušinio plakti apie 5 min. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius prasijotį ir po truputį įmaišyti į sviesto-kiaušinių masę. Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą 26cm diametro kepimo formą. Biskvitą kepti apie 30 minučių (tikrinti dantų krapštuku).
  • Kol kepa biskvitas, reikia pasiruošti sirupą sulaistymui. Į citrinos sultis supilame cukraus pudrą ir maišome, kol ji ištirpsta.
  • Iškepusį biskvitą dar šiltą subadyti dantų krapštuku ir ant jo tolygiai paskirstyti sirupą, kad susigertų. Leisti pilnai atvėsti.
  • Želatiną užpilti trupučiu vandens ir leisti išbrinkti. Po 10-15 minučių vandens perteklių nuo želatinos nupilti (jei tokio yra) ir supylus cukraus pudrą, kaitinti ant nedidelės kaitros, kol želatina ir cukraus ištirps. Tačiau jokiu būdu neužvirinti. Į kiek pravėsusią želatiną sudėti maskarponę, citrinos sultis. Išmaišyti. Atsargiai įmaišyti išplaktą iki standžių putų grietinėlę. Biskvitą dėti į torto formą. Ant jo tolygiai paskirstyti kremą ir statyti į šaldytuvą sustingti. Geriausia šaldyti per naktį.
  • Tortą išimti iš formos, perpjauti per pusę ir sudėti šonais į vidų. Puošti plakta grietinėle ir vaisiais. Skanauti!

Šaltinis: Вкусное искусство ir Skanus gyvenimas

  1. aguonele says:

    Koks simpatiskas tortukas ♥

  2. Aušra says:

    Ačiū 😉 Svariausia, kad mergytei labai patiko 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Aviečių parfė

Aviečių parfė

Šiais metais pas mus aviečių derlius buvo tiesiog įspūdingas! Ir valgėm, ir kelis naujus receptus su jomis išbandėm, ir dar net liko kelios užšaldymui. Tikrai labai labai tuo džiaugiuosi, nes jau vasara baigėsi… prasidėjo mokykla, darželis. Gerai, kad bent atostogų išėjau, tai man rudens pradžia tokia ganėtinai maloni, su rytiniu ramiu arbatos puodeliu ir galvojimu, ką galima naudingo būtų nuveikti.

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux