Menu

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

  • Dvispalvis pyragas su rutuliukais
  • Dvispalvis pyragas su rutuliukais
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Dvispalvis pyragas su rutuliukais


Autorius: Aušra

Data:

Šis pyragas atrodo labai gražiai, o pagaminamas iš mums visiems įprastų produktų. Tad tikrai siūlau pasigaminti esant pirmai progai. Skonis labai sodrus, o varškės sluoksnis su lengva rūgštele čia labai tinka. Pamatę vaikai kaip tvarkau nuotraukas, iš karto užsiprašė šio pyrago vėl 🙂 O tai manau didžiausias pyrago įvertinimas.

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 357 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 200 g sviesto, kambario temperatūros
  • 150 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 250 g miltų, prasijotų
  • 25 g kakavos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Įdarui:
  • 500 g kreminio grietinėlės sūrio arba kreminės varškės
  • 150 g cukraus
  • 150 g grietinės
  • 1 v.š. krakmolo
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Visų pirmą paruošti tešlą – sviestą ištrinti su cukrumi iki baltos ir vientisos masės.
  • Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Miltų mišinį palaipsniui įmaišyti į sviesto ir cukraus mišinį.
  • Tešla gausis minkšta, lengvai minkoma. Maždaug ketvirtadalį tešlos atidėti.
  • Kepimo formą (aš naudojau 20X30cm) iškloti kepimo popieriumi arba tiesiog ištepti sviestu. Ir paėmus didįjį tešlos gabalą, juo rankomis iškloti kepimo formos dugną ir kraštus.
  • Visus įdaro ingredientus sumaišyti ir supilti į formą.
  • Iš atidėtos tešlos dalies suformuoti nedidelius rutuliukus ir sudėti ant varškės įdaro, lengvai įspausti.
  • Paruoštą pyragą dėti į orkaitę ir kepti 50-60 minučių.
  • Pjaustyti tik pilnai atvėsusį pyragą, nes kitaip gali įdaras ištekėti.
  • Skanaus!

Šaltinis: cookorama.net

  1. Gabrielė parašė:

    Kaip gardžiai atrodo! Norėčiau dabar varškinio pyrago..mmm…

  2. Aušra parašė:

    Bet juk pyragas labai greitai paruošiamas – tik viens du ir jau vėsta 😉 Tad drąsiai gali greitai pasigaminti ir jau turėti 🙂

    Nebent nori, kad pavaišinčiau? 🙂

  3. Indrė parašė:

    Tikrai žavingas 🙂

  4. Raimonda parašė:

    Tokį patį gaminu ir aš visada ir visur – vežtis į svečius, vaišinti draugams, kolegėms, palepinti šeimai… Bet niekada nesugalvojau, kad galima padaryti tokį šaunų „koliažą” derinant baltą ir tamsią mases. Puiki idėja! 🙂

  5. Aušra parašė:

    Na taip, jei pyragas ne tik skanus bet ir gražus, daro labai didelį įspūdį 🙂 O fantazija žmonių neaprėpiama, tik kad dažnai mes ją kažkaip į rėmus įdedam…

  6. Martyna parašė:

    Geras, kaip smagiai atrodo! O ir kad skanu, neabejoju

  7. Sandra parašė:

    labai skanus. Tik kepti man užteko 30 min.
    Būtinai bus kartojamas

  8. Aušra parašė:

    Manau, kad nuo orkaitės labai priklauso kepimo laikas. Bet smagu, kad buvo stebima situacija ir nebuvo sugadinta niekas dėl per didelio kepimo 🙂

  9. Saule parašė:

    Be galo skanus gavosi, dabar vienas mūsų šeimos mėgstamiausių receptų.

  10. Šeimos Virtuvė parašė:

    Labai smagu tai išgirsti! Ačiū!!! 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Buckwheat and curd bake

Grikių košės ir varškės apkepas

irmą kartą gyvenime valgiau saldų grikių apkepą ? Man grikiai aplamai kur sunkiai įsivaizduojami. Dažniausiai valgom tik virtus su daug daug sviesto, arba dar varškės įsidedam. Bet nuobodu juk taip, tad čia man kažkas visai naujo. Valgėm su braškių uogiene ir buvo tikrai skanu. Fotografavau paskutinį apkepo gabaliuką atėmusi iš vyro lėkštės ? Vadinasi variantas tikrai vykęs, nors pradžioje į viską žiūrėjau skeptiškai.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Džiovinti vaisiai su varške

Džiovinti vaisiai su varške

Neseniai išbandytas ir iš karto pamėgtas lengvas desertas. Mažoji apvalgo visus ?