Menu

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

  • Jogurtinis keksas su serbentų kremu
  • Jogurtinis keksas su serbentų kremu
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Jogurtinis keksas su serbentų kremu


Autorius: Aušra

Data:

Tai matyt paskutinis mano receptas su serbentais. Šį kartą – baltieji serbentai. Jie matyt švelniausi iš visų serbentų, bet man jie labai patinka. Todėl ir pyragą sugalvojau daryti būtent su jais. Pirmą kartą dariau pagal receptą – kiek erzino serbentų sėklytės. Kitą kartą – apvirtus serbentus sutryniau smulkintuvu ir per sietelį prakošiau – rezultate kreme man trūko kiek gaivumo. Tad trečią kartą gaminčiau visgi paprastesniu būtu ir su sėklytėmis 🙂

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 191 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Keksui:
  • 100 g sviesto, kambario temperatūros
  • 75 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 125 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 25 g natūralaus jogurto
  • Kremui:
  • 100 g serbentų (pasirinktos spalvos)
  • 100 g cukraus
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 250 ml grietinėlės, 35% riebumo
  • 15 g želatinos

Instrukcijos:

  • Kekso tešlą geriausia ruošti mikseryje. Sviestą trinti su cukrumi iki purios masės.
  • Tada po vieną įmušti kiaušinius, kas kartą paplakant apie 1 minutę.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į sviesto masę. Kai tik miltai visi įsimaišys, supilti jogurtą.
  • Kepimo formą 10x30cm dydžio iškloti kepimo popieriumi.
  • Supilti į formą tešlą ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
  • Kol vėsta keksas, ruošiamas kremas. Želatiną užpilti 45ml vandens ir palikti išbrinkti.
  • Serbentus suberti į puodą, užpilti 50g cukraus ir pakaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukraus ištirps ir serbentai susproginės (galima ir šaukštu patrinti juos).
  • Į serbentų masę sudėti želatiną (galima ją iš anksto ištirpinti, kad 100% neliktų želatinos kristalų).
  • Serbentus atvėsinti ir sumaišyti su jogurtu.
  • Grietinėlę išplakti su likusiu cukrumi ir išplakti iki standumo.
  • Atsargiai sumaišyti serbentų-jogurto masę su grietinėle. Kremą galima kuriam laikui įdėti į šaldytuvą, kad nebūtų labai skystas.
  • Atvėsusį pyragą perpjauti į tris papločius.
  • Tą pačią formą, kur kepė keksas, iškloti kepimo popieriumi.
  • Dėti apatinį kekso lakštą, užpilti puse paruošto kremo.
  • Ant viršaus dėti antrą kekso lakštą, bei užpilti likusiu kremu.
  • Ant viršaus dėti viršutinį kekso lakštą ir lengvai paspausti.
  • Statyti į šaldytuvą ir palikti nakčiai sustingti.
  • Prieš patiekiant keksą apibarstyti cukraus pudra.
  • Skanaus!

Šaltinis: Jurgittos receptai

  1. Gintarė parašė:

    Sutvarkykite receptą, nes buvau susigundžius išbandyti, tačiau vis dėlto kekso be miltų neparuoši 🙂 parašykite kiek jų tiksliai reikia

  2. Aušra parašė:

    Ai ai ai, kekso svarbiausią ingredientą praleidau… Labai atsiprašau ir jau pataisiau.

    Tikiuosi dėl mano klaidos neatslūgs noras išbandyti 🙂

  3. Valgome parašė:

    Dėkui. Būtinai išbandysių šį receptą. Tie sluoksniai gardžiai atrodo.

  4. Aušra parašė:

    Tiek sluoksniai paprastą keksą padaro beveik tortu 😉

  5. Ievutė parašė:

    Labai skanu! Begalo ačiū už receptą, visiems beproto patiko. Tik serbentus keičiau nektarinais.:))

  6. televizorius parašė:

    Paprastas ir greitas „reikalas”. Tikiu, kad ir skonis puikus 🙂

  7. Aušra parašė:

    Ievute, smagu kad patiko! O eksperimentavimai visada sveikinti ir pagirtini 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Purpurinis limonadas

Purpurinis limonadas

Visada buvo įdomu kokį limonadą pardavinėja senuose amerikiečių filmuose vaikai gatvėse. Tad knietėjo išbandyti, o kadangi dar ir uogų yra sode tai buvo gera proga sunaudoti truputį uogų gerais tikslais ir išbandyti kai ką naujo. Rezultatas buvo malonus gomuriui 🙂 Tik mums rezultatas buvo ganėtinai stiprus, tad dar skiedėm per pusę su vandeniu, va tada gavome gaivų skanų gėrimą – su švelniu citrinų ir juodųjų serbentų skoniu.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Šokoladinis jogurtas

Šokoladinis jogurtas

Pirmadienis sunki diena, bet vis tiek norisi pasidalinti labai paprastu receptu deserto, kurį man patinka ne tik gaminti bet ir valgyti. Na valgyti jį patinka visai mano šeimai 🙂 Sudėtis itin elementari, bet kažkodėl pati jos niekad nesugalvojau. Po kelių bandymų nusprendėme, jog mums skaniausia su pienišku šokoladu, nes su juoduoju šokoladu jautėsi kartumas ir mums trūko saldumo.