Menu

Dietinis obuolių pyragas

  • Dietinis obuolių pyragas
  • Dietinis obuolių pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Dietinis obuolių pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Kiek pamenu iš vaikytės, mama visada kepdavo obuolių pyragą be jokių papildomų riebalų. Kažkas labai artimo į šį variantą, tik ji obuolius įmaišydavo į tešlą. O čia jis man net gražesnis su sluoksneliu obuolių. Pasidaro labai greitai, o jei dar ir sako, kad jis dietinis tai visai gerai 🙂 Bet mano nuomone nėra blogo maisto, yra tik blogi suvalgyti kiekiai 🙂

Dietinis obuolių pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 174 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 5 obuoliai
  • 1 v.š. cinamono
  • 3 kiaušiniai
  • 1/3 p. cukraus
  • 1 p. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • sviestas formai ištepti

Instrukcijos:

  • Obuolius nulupti ir sutarkuoti. Apibarstyti cinamonu ir išmaišius atidėti į šalį.
  • Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi, miltais ir kepimo milteliais. Truputį daugiau nei pusę tešlos supilti į sviestu išteptą 20 cm. skersmens kepimo formą. Ant viršaus tolygiai paskirstyti obuolių įdarą ir užpilti likusia tešla.
  • Kepti apie 20 minučių iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.
  • Skanauti su skania arbata!

Šaltinis: Saulės virtuvė

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.