Menu

Picos keksiukai

  • Picos keksiukai
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Picos keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Picos keksiukai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos po 3 keksiukus
Kaloringumas: 345 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 90 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 180 ml pieno
  • 120 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 120 g rūkytos ar vytintos dešros ar kumpio

Instrukcijos:

  • Į indą įmušti kiaušinį ir supilti pieną.
  • Gerai išplakus palaipsniui įmaišyti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  • Tada sudėti sutarkuotą sūrį ir kubeliais supjaustytą dešrą.
  • Keksiukų formeles patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais (aš naudoju silikonines formeles, tai netepu ir nebarstau).
  • Tešlą paskirstyti į 12 keksiukų formelių.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
  • Iškepusiems leisti kiek pravėsti ir skanauti!

Šaltinis: Baltoje lėkštėje

  1. Sondre parašė:

    Kepiau ir siuos siandien , nu fantastiski gavosi , tikrai labai panasu i pica 🙂 Bet va as jau issigandus buvau kad reiks gramdyti nuo formeles,nes pamirsau istept riebalais , bet isgelbejo riebi peperoni desra , nuo jos atsirado riebalu , ir neprilipo nei vienas . Visai seimai labai patiko 🙂 Aciu uz receptuka

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂