Menu

Picos keksiukai

  • Picos keksiukai
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Picos keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Picos keksiukai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos po 3 keksiukus
Kaloringumas: 345 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 90 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 180 ml pieno
  • 120 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 120 g rūkytos ar vytintos dešros ar kumpio

Instrukcijos:

  • Į indą įmušti kiaušinį ir supilti pieną.
  • Gerai išplakus palaipsniui įmaišyti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  • Tada sudėti sutarkuotą sūrį ir kubeliais supjaustytą dešrą.
  • Keksiukų formeles patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais (aš naudoju silikonines formeles, tai netepu ir nebarstau).
  • Tešlą paskirstyti į 12 keksiukų formelių.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
  • Iškepusiems leisti kiek pravėsti ir skanauti!

Šaltinis: Baltoje lėkštėje

  1. Sondre parašė:

    Kepiau ir siuos siandien , nu fantastiski gavosi , tikrai labai panasu i pica 🙂 Bet va as jau issigandus buvau kad reiks gramdyti nuo formeles,nes pamirsau istept riebalais , bet isgelbejo riebi peperoni desra , nuo jos atsirado riebalu , ir neprilipo nei vienas . Visai seimai labai patiko 🙂 Aciu uz receptuka

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂