Menu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

  • Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu
  • Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 296 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 400 g vištų kepenėlių
  • 2-3 svogūnai
  • 1-1 1/2 v.š. sviesto
  • 50 ml aitriųjų paprikų padažo arba pomidorų pastos (arba tiesiog pomidorų padažo)
  • 200 ml grietinės
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Vištų kepenėles nuplauname, nusausiname ir supjaustome mažesniais gabaliukais. Svogūną nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
  • Keptuvėje išlydome sviestą ir jame kelias minutes apkepame svogūną. Kai jis pradeda minkštėti, sudedame kepenėles ir maišydami kepame apie 4 minutes ant vidutinio stiprumo kaitros. Kepenėlės yra iškepusios, kai jų vidus būna šviesiai rusvos spalvos.
  • Įmaišome aitriųjų paprikų padažą arba pomidorų tyrę ir grietinę. Patroškiname dar apie minutę.
  • Tiekiame su virtomis bulvėmis ir marinuotais agurkais. Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂