Menu

Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais

  • Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais


Autorius: Aušra

Data:

Labai lengvas patiekalas, kuris tėvams patiks, nes greitai paruošiamas, o vaikams – nes jis skanus. Paskutiniu metu kaip pamišusi galvoju, kaip paskatinti vaikus valgyti daugiau daržovių. Šios makaronų salotos – vienas žingsnis link to. Vaikai net nesikabinėjo, kad yra laiškinių česnakų dėta 🙂 Net ir pakartojus po savaitės receptą, nuomonė vaikų buvo ta pati – labai skanu!

Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 280 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 g farfalle makaronų (kaspinėlių)
  • 140 g žaliųjų žirnelių
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • sauja laiškinių česnakų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1-2 v.š. citrinos sulčių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Išvirti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Sudėti į puodą žirnelius, likus makaronams virti 2 minutes. Nusunkti, perlieti šaltu vandeniu ir vėl nusunkti.
  • Sudėti makaronus į indą, kartu su smulkintais laiškiniais česnakais, citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu druskos bei pipirų pagal skonį.
  • Sudėti ketvirčiais pjaustytus vyšninius pomidorus ir viską lengvais judesiais sumaišyti.
  • Siūloma tiekti atvėsintas, bet ir šiltos skanios. Skanaus!

Šaltinis: Good Food India 2014 02

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Troškinti žirneliai su morkomis

Troškinti žirneliai su morkomis

Kad ir koks paprastas šis receptas būtų – jis mūsų šių metų atradimas 🙂 Gal kažkas nuo vaikystės valgė panašiai paruoštas daržoves, tačiau mes su vyru vaikystėje tokio patiekalo nebuvom ragavę. Tad dabar, kai reikia greitų pietų, daržoves keičiame šaldytų daržovių mišiniais ir, analogišku principu paruoštas, žiauriai skaniai suvalgom.

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Mano vaikams jau atsibodo salotos 🙂 tad nusprendžiau, kad laikas jiems išvirti paprastą vaikišką sriubytę. Juo labiau, kad šaldytuve gulėjo kaip tik reikiamas kiekis žirnelių. Sriuba tokia labai paprastutė, kaip tik vaikams, nes neperkrauta ingredientų. Kad būtų kiek sotesnė, pridėjau iš kalakutienos faršo kukuliukų. Be to, jei sriuba su kukuliukais – vaikai iš karto jai duoda pliusą 🙂

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux