Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais
- Details
 - Leave a Comment
 
Labai lengvas patiekalas, kuris tėvams patiks, nes greitai paruošiamas, o vaikams – nes jis skanus. Paskutiniu metu kaip pamišusi galvoju, kaip paskatinti vaikus valgyti daugiau daržovių. Šios makaronų salotos – vienas žingsnis link to. Vaikai net nesikabinėjo, kad yra laiškinių česnakų dėta 🙂 Net ir pakartojus po savaitės receptą, nuomonė vaikų buvo ta pati – labai skanu!
Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais
		  Užtruksime: 
		  Porcijų kiekis: 4 porcijos
		  Kaloringumas: 280 kcal / 1 porcija
	      
	
		Ingredientai:
		
- 250 g farfalle makaronų (kaspinėlių)
 - 140 g žaliųjų žirnelių
 - 200 g vyšninių pomidorų
 - sauja laiškinių česnakų
 - 2 v.š. alyvuogių aliejaus
 - 1-2 v.š. citrinos sulčių
 - druskos
 - pipirų
 
Instrukcijos:
- Išvirti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Sudėti į puodą žirnelius, likus makaronams virti 2 minutes. Nusunkti, perlieti šaltu vandeniu ir vėl nusunkti.
 - Sudėti makaronus į indą, kartu su smulkintais laiškiniais česnakais, citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu druskos bei pipirų pagal skonį.
 - Sudėti ketvirčiais pjaustytus vyšninius pomidorus ir viską lengvais judesiais sumaišyti.
 - Siūloma tiekti atvėsintas, bet ir šiltos skanios. Skanaus!
 
Šaltinis: Good Food India 2014 02
			
