Menu

Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais

  • Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais


Autorius: Aušra

Data:

Labai lengvas patiekalas, kuris tėvams patiks, nes greitai paruošiamas, o vaikams – nes jis skanus. Paskutiniu metu kaip pamišusi galvoju, kaip paskatinti vaikus valgyti daugiau daržovių. Šios makaronų salotos – vienas žingsnis link to. Vaikai net nesikabinėjo, kad yra laiškinių česnakų dėta 🙂 Net ir pakartojus po savaitės receptą, nuomonė vaikų buvo ta pati – labai skanu!

Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 280 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 g farfalle makaronų (kaspinėlių)
  • 140 g žaliųjų žirnelių
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • sauja laiškinių česnakų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1-2 v.š. citrinos sulčių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Išvirti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Sudėti į puodą žirnelius, likus makaronams virti 2 minutes. Nusunkti, perlieti šaltu vandeniu ir vėl nusunkti.
  • Sudėti makaronus į indą, kartu su smulkintais laiškiniais česnakais, citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu druskos bei pipirų pagal skonį.
  • Sudėti ketvirčiais pjaustytus vyšninius pomidorus ir viską lengvais judesiais sumaišyti.
  • Siūloma tiekti atvėsintas, bet ir šiltos skanios. Skanaus!

Šaltinis: Good Food India 2014 02

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Pomidorų salotos su Fetos sūriu

Pomidorų salotos su „Fetos” sūriu

Suradau lengvą vakarienę, kuri (mano pačios nuotabai) itin patiko mano brangiausiajam. Tad dėl rytojaus vakarienės viskas nuspręsta – vėl bus šios salotos, tik jau pilną porciją darysiu, nes vyras skundėsi, jog buvo mažai. O gal tiesiog per skanu 🙂

Varškės ir makaronų apkepas

Varškės ir makaronų apkepas

Kadangi buvo likę daug virtų makaronų ir varškės, greitai apsisprendžiau išbandyti šį apkepą. Manau netgi labai vykęs, nes dukra net dvi dienas iš eilės skaniai jį valgė su uogiene.