Menu

Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais

  • Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais


Autorius: Aušra

Data:

Labai lengvas patiekalas, kuris tėvams patiks, nes greitai paruošiamas, o vaikams – nes jis skanus. Paskutiniu metu kaip pamišusi galvoju, kaip paskatinti vaikus valgyti daugiau daržovių. Šios makaronų salotos – vienas žingsnis link to. Vaikai net nesikabinėjo, kad yra laiškinių česnakų dėta 🙂 Net ir pakartojus po savaitės receptą, nuomonė vaikų buvo ta pati – labai skanu!

Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 280 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 g farfalle makaronų (kaspinėlių)
  • 140 g žaliųjų žirnelių
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • sauja laiškinių česnakų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1-2 v.š. citrinos sulčių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Išvirti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Sudėti į puodą žirnelius, likus makaronams virti 2 minutes. Nusunkti, perlieti šaltu vandeniu ir vėl nusunkti.
  • Sudėti makaronus į indą, kartu su smulkintais laiškiniais česnakais, citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu druskos bei pipirų pagal skonį.
  • Sudėti ketvirčiais pjaustytus vyšninius pomidorus ir viską lengvais judesiais sumaišyti.
  • Siūloma tiekti atvėsintas, bet ir šiltos skanios. Skanaus!

Šaltinis: Good Food India 2014 02

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Krevečių salotos

Krevečių salotos

Puikios gaivios salotos. Itin greitai padaromos – vos kelios minutės. O skonis labai gardus, žinoma, tiems kas mėgsta krevetes 🙂

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Moliūgų sriuba su vištiena

Moliūgų sriuba su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2018-10-09 Ruduo jau atėjo! Tai rodo ne tik atvėsęs oras, bet ir rudeninių daržovių gausa bei noras skanauti jaukų maistą. Mes retai valgom sriubą, tačiau noras išsivirti ją neapleido jau kurį laiką. …