Menu

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

  • Bananine granola be cukraus ir be aliejaus
  • Bananine granola be cukraus ir be aliejaus
  • Bananine granola be cukraus ir be aliejaus
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus


Autorius: Aušra

Data:

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas „Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Paskutinius granolos likučius sunaudojom sveikuoliškam desertukui. Prie granolos puikiai derėjo natūralus jogurtas ir saldūs orkaitėje kepti obuoliai. Viskas be papildomo cukraus. Mes su vyru svaigom iš malonumo ir sotumo 🙂 Vyrui patiko, kai desertas truputį pabūna ir avižiniais dribsniai suminkštėja, o man kaip tik – patiko jų tvirtumas. Tačiau vaikams tai nepadarė didelio įspūdžio – jogurtą jiems matyt reikėjo truputį pasaldinti, nes sakė kad jis per rūgštus.

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 275 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 pernokęs bananas
  • 2 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnelis druskos
  • 2 p. stambių avižinių dribsnių
  • 1/3 p. kokoso drožlių
  • 1/3 p. graikinių riešutų ar karijų, pasmulkintų

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 165°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Bananą sutrinti smulkintuve. Sumaišyti su cinamonu, vanilės ekstraktu ir druska.
  • Sudėti avižinius dribsnius, kokoso drožles ir riešutus. Viską gerai išmaišyti.
  • Mišinį suberti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
  • Kepti 10 minučių, pamaišyti ir vėl kepti 7-10 minučių.
  • Granolai leisti pilnai atvėsti. Tada sudėti į sandarų indą.
  • Skanių pusryčių!

Šaltinis: The Breakfast Drama Queen

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Granola su medumi

Granola su medumi

Granola kvepianti medumi, tačiau traški ir užkrečianti kaip saulėgrąžos. Kiek gaminu, beveik pusę suvalgau be pieno, tiesiog vieną vietoj sausainukų. Vyras, kuris pritarė jog skanu, gal trečdalį irgi nejučiomis suvalgė, nors jam medaus ir nerekomenduojama. Tad kitą kartą prisižadėjau padaryti ne su medumi, o su auksiniu sirupu. Ir ji man skaniausia viena – be jokių priedų!

Avižinių dribsnių batonėliai

Avižinių dribsnių batonėliai

Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))

Hario Poterio kokteilis

Hario Poterio kokteilis

Kodėl kokteilis vadinasi Hario Poterio? Tikrai nežinau, nors ir išleidom visą krūvą šių knygų, dar nebuvo kada paskaityti jų ? Gal kai vaikai paaugs, prisijungsiu prie jų ir paskaitysim kartu ? O kol kas geriam kokteilį ir bandom nepamiršti jo pasidaryti dar kartą, kai bus prapjautas dar vienas moliūgas, nes dabartinis moliūgas jau eina į pabaigą. Beje, kokteilis labai skanus ir labai šaltas ?

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.