Menu

Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis

  • Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis
  • Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis
  • Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis


Autorius: Aušra

Data:

Dalinuosi su Jumis salotomis, kurios tikrai neapsunkina ir tuo puikiai tinka pietums. Nors ir jausitės lengvai, avinžirnių dėka būsite sotūs. Valgėme šias salotas jau ne vieną kartą. Vieną kartą keičiau avinžirnius virtomis pupelėmis. Skonis tikrai kažkuo stipriai nepasikeitė, tad drąsiai galite keisti pagal spintelės turinį. Odeta siūlo ragauti jas sekančią dieną, tačiau kitą dieną, pabuvusios šaldytuve salotos prarado savo gražias ryškias spalvas. Tad aš visgi lieku prie tos pačios dienos sunaudojimo, nebent galima leisti valandžiukę vieną kitą pasimarinuoti.

Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis

Užtruksime:
Pagaminsime: 3 porcijas
Kaloringumas: 243 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g brokolių
  • 240 g konservuotų ar virtų avinžirnių arba pupelių, skystį nusunkti
  • 2 svogūnų laiškai, smulkintų
  • saujelė petražolių, smulkintų
  • 30 g kedrinių pinijų
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 a.š. Dižono garstyčių
  • 1 a.š. medaus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 2 v.š. aliejaus
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Brokolius išskirstyti nedideliais žiedynais ir virti pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol suminkštės. Tada brokolius išgriebti ir sumesti į ledinį vandenį, tai leis išlikti gražiai žaliai spalvai.
  • Kai brokoliai atvės, nusunkti.
  • Kedrines pinijas pilti į sausą keptuvę ir kelias minutes maišant kepti, kol pradės sklisti riešutų kvapas.
  • Visus produktus ir prieskonius sudėti į didesnį indą ir lengvai permaišyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Oditėlės blogas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.