Menu

Pomidoriukų Tulpės

  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pomidoriukų Tulpės


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį paminėjom mano tėčio gimtadienį. Dovaną buvom įteikę jau iš anksčiau, bet į balių tuščiomis rankomis nesinorėjo eiti. Reikėjo puokštės gėlių. Bet kaip man vyras sako, vyrams gėlės visai nerūpi. Gal taip ir yra, bet dar kartą pasveikinant kažką reikėjo įteikti. Tad nusprendžiau, kad tai puiki proga išbandyti seniai nusižiūrėtas Tulpes. Jos ir valgomos, ir puošnios, kitaip sakant ir naudingos, ir malonios akiai 🙂

Pasirinkimas tikrai buvo vykęs, nes pasirodo nei šeimininkai, nei svečiai nebuvo matę tokios stalo puošmenos. Po to visi gailėjo net ir valgyti, bet toks jau likimas valgomų papuošimų – pasigrožėti ir suvalgyti.

Kitą kartą pabandyčiau papildomai įdėti traiškyto česnako, nes tulpės buvo labai švelnios. Žinoma prie mėsytės, kaip garnyras jos tiko puikiai ir tokios kokios gavosi. Taip kad derinkite pagal savo skonį. Įdarą bet kokiu atveju padarykite kiek stipresnį, nes jo stiprumo turi užtekti paskaninti ir pomidorus.

Pomidoriukų Tulpės

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 43 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 8 slyviniai pomidorai
  • 200 g kreminės ar paprastos varškės
  • 1 trumpavaisis agurkas
  • 1/2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1/2 pundelio laiškinių svogūnų
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Pomidorus įpjaukite giliau nei iki pusės kryžiumi.
  • Arbatiniu šaukšteliu atsargiaiišgremškite vidų. Tai nebuvo taip sunku kaip įsivaizdavau ir darbas vyksta ganėtinai greitai.
  • Pomidorus nuploviau, kad nebūtų apibėgę sultimis. Tačiau šis žingsnis nėra būtinas.
  • Agurką smulkiai sutarkuoti ar supjaustyti. Nuspausti sultis, tačiau jų neišpilti.
  • Agurką ir prieskonius sumaišyti su varške. Jei naudosite kreminę varškę, agurko sulčių neprireiks. Tačiau jei naudosite paprastą varškę ir ji bus sausa, gali tekti įpilti šlakelį agurkų sulčių.
  • Varškės mase įdaryti pomidorus. Aš masę dėjau į maišelį, nukirpau jo kampą ir įspaudžiau varškę į pomidorus. Galima tai daryti ir tiesiog arbatiniu šaukšteliu.
  • Greičiausiai pomidoriukų labai švariai įdaryti nepavyks 🙂 Bent jau man teko truputį pažaisti šioje vietoje, nes norėjosi kad visuose įpjovimuose aiškiai matytųsi baltas varškės įdaras. Teko pasidarbuoti pirštukais ir parodyti įdarui kur jo vieta. Išsitepusias vietas teko nuvalyti taip pat labai atsargiai laikant. Man geriausias būdas pasirodė perbraukti šlapiais pirštais tokias vietas, ir po kiekvieno brūkštelėjimo nuplauti ranką po tekančiu vandeniu. Žinoma geriausia būtų neišterlioti pomidorų išorės, bet ne visada taip pavyksta kaip norisi 🙂
  • Paruoštas tulpes sudėlioti gražiai lėkštėje ir svogūnų laiškų suformuoti tulpių kotelius.
  • Skanaus!

Šaltinis: Dukandiet.ru

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

Varškės apkepas

Varškės apkepas

Dar vienas receptas iš seno archyvo. Valgom šį apkepą jau tikriausiai kokie penki metai. Kartais darau saldų, kartais sūrų ? Bet visada puikiai pavyksta.

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdeles pas mus šeimoje tikriausiai valgau tik aš. Tad kol vaikai dar sapnuodavo ryte sapnelius, o vyras jau darbuodavosi, aš pabandžiau kelis receptus su jomis. Šis itin paprastas ir lengvas. Ypatingai skanus, nes yra dar naminių pomidorų 😉 Aš valgiau užsidėjusi jas ant paskrudintos moliūginės duonos (dėl to ta duona tokia geltona) ir man buvo labai skanu. Tikiuosi ir jums patiks!

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.