Menu

Eglutės ant krekerių

  • Eglutės ant krekerių
  • Eglutės ant krekerių
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Eglutės ant krekerių


Autorius: Aušra

Data:

Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai. Tik jas vežiausi į susitikimą ir padariau klaidą… Eglutės iš karto sudėjau ant krekerių, deja laikui bėgant jie suminkštėjo ir neliko traškumo, nebuvo tvirto pagrindo. Na tai bus pamoka sekančiam kartui 🙂 Kitą kartą eglutės daryčiau truputį mažesnes ir dėčiau ant vieno mažo krekerio, o šalimais padėčiau palaidų krekeriukų. Tada su papildomu krekeriuku paspaugus eglutės viršu, galima labai lengvai pasidaryti ale sumuštinuką, kurį bus nesudėtinga valgyti. Nes šiuo atveju eglutės buvo gražios, tačiau sudėtinga valgyti 🙂

Eglutės ant krekerių

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijos

Ingredientai:

  • 12 krekerių (naudojau Tuc)
  • pundelis krapų, šviežių
  • 200 g kreminės varškės
  • 50 g džiovintų pomidorų aliejuje, nusausintų
  • 50-70 g graikinių riešutų, maltų
  • druska
  • Provanso žolelės
  • keli džiovintų vaisių gabalėliai

Instrukcijos:

  • Krekerius išdėlioti į lėkštę.
  • Krapus nuplauti ir smulkiai supjaustyti.
  • Indelyje sumaišyti kreminę varškę, smulkintus džiovintus pomidorus ir maltus graikinius riešutus.
  • Pagardinti druska ir Provanso žolelėmis.
  • Iš varškės masės suformuoti rutuliukus.
  • Rutuliukus apvlioti krapuose ir pirštų pagalba suformuoti eglutes.
  • Ant krekerių dėti paruoštas eglutes ir papuošti džiovintais vaisiais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Happy Food

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Radusi šį receptą ilgai negalvojau, griebiausi darbo ir per 5min. viskas buvo paruošta. Gaivu, sotu ir greita. Net ir vaikams patiko, o sūnus įvertino netgi geriau nei normalu (taip taip, jam dažniausiai maistas būna tiesiog normalus).

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?