Menu

Tinginys su kondensuotu pienu

  • Tinginys su kondensuotu pienu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tinginys su kondensuotu pienu


Autorius: Aušra

Data:

Kai iš vaikų paimi telefonus, kompiuterius ir televizorių, laikui bėgant jie pavirsta vėl į tuos pačius gerai pažįstamus, mielus vaikus 🙂 Tik reikia kantrybės! O kai jau jie grįžta į realų pasaulį, užsinori kažko skanaus. Deja, ne visada galim viską mesti ir gaminti saldumynų (ypatingai, kai būna dar darbo dienos vidurys ir kažkas turi dirbti 🙂 ). Tad geriausias siūlymas – pasigaminti kažką patiems. O kas tai galėtų būti? Tinginys! Man atrodo visi saldumynų gaminimo kelią pradedam būtent nuo tinginio – nuo paprasčiausio varianto, o vėliau pradedame eksperimentuoti ir taip įgauname didesnį pasitikėjimą savo jėgomis.

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂

Tinginys su kondensuotu pienu

Užtruksime:
Pagaminsime: 8 porcijas

Ingredientai:

  • 4 pak. (po 160 g) kvadratinių sausainių (rekomenduojame dalį naudoti šokoladinių)
  • 1 pak. (200 g) sviesto
  • 1 ind. (400 g) saldinto sutirštinto (kondensuoto) pieno
  • 5 v.š. kakavos miltelių

Instrukcijos:

  • Sausainius rankomis sulaužome į nedidelius gabaliukus ir supilame į didelį indą.
  • Kitame inde išlydome sviestą.
  • Į sviestą supilame sutrištintą saldintą pieną ir suberiame kakavą. Išmaišome iki vientisos masės.
  • Skystą masę pilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
  • Tinginio masę dedame į plastikinį maišelį (labai gerai tam tinka šaldymui skirti maišeliai su užspaudimais, nes jų plastikas storesnis).
  • Gerai suspaudžiame, kad neliktų oro tarpų, ir suformuojame kvadratines ar apvalias „dešras”.
  • Dedame į šaldytuvą ir kantriai laukiame kol sustings (reikėtų palaukti bent 3 val.)
  • Išėmę iš šaldytuvo, atsargiai nuimame maišelį ir supjaustome riekelėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: LaMAISTAS

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Šokoladinis kefyras

Šokoladinis kefyras

Dar vienas lengvas kokteiliukas ne tik kefyro, bet ir šokolado mylėtojams.

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Šis pyragas atrodo labai gražiai, o pagaminamas iš mums visiems įprastų produktų. Tad tikrai siūlau pasigaminti esant pirmai progai. Skonis labai sodrus, o varškės sluoksnis su lengva rūgštele čia labai tinka. Pamatę vaikai kaip tvarkau nuotraukas, iš karto užsiprašė šio pyrago vėl 🙂 O tai manau didžiausias pyrago įvertinimas.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Jei tikitės čia surasti super sveiką tortą, tai bėkit iš čia 🙂 Na gerai, nebėkit, bet supraskite, kad sveikesnis, tai nėra liesas iš oro pagamintas tortas. Šis tortas iš sveikų produktų, tačiau riebus ir laaabai sotus. Po mažyčio gabaliuko, reikia daryti pertrauką 🙂 O sveikumas yra tame, kad nenaudojami miltai, rafinuotas cukrus, pieno produktai, kiaušiniai.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.