Menu

Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

  • Avinžirnių miltu sausainiai su šokoladu
  • Avinžirnių miltu sausainiai su šokoladu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

Autorius:
Data:

Aš labai dažnai nusiperku kokį produktą ir tada pamirštu kam aš jį pirkau 😀 Jums taip būna? Na tai su avinžirnių miltais man taip tikrai nutiko. Tūnojo pakelis miltų ilgokai ir vis nesugalvodavau kur jį panaudoti. Išbandžiau kepti su jais pyragą nesaldų su įdaru. Na žinokite ne kaip… Supratau, kad kol kepinys bent kažkiek šiltas, man labai nemaloniai jaučiasi tas žirnių prieskonis. Tad kitam kartui pasirinkau sausainius su šokoladu – valgomi šalti, o šokoladas labai viską gerai užglosto. Kepėm šiuos sausainius jau kelis kartus ir tikrai nei vienas šeimos narys neturėjo jiems pretenzijų. O pasigamina tikrai labai greitai, tik kepimo laikas pas mane kažkodėl ilgesnis nei kad nurodyta originale. Bet jau tiek tos, kiekvienas pažįstame savo orkaites ir žinome jų niuansus, tad tiesiog kantriai palaukiau savosios ir rezultatas puikus.

Beje, sausainiai pas mane tikrai geltoni gavosi, gal dėl kiaušinių, kurių tryniai tikrai buvo labai rimtai geltonos spalvos 🙂

P.S. Žinau, kad nuotraukos šiaip sau… bet kad dvi dienas galima sakyti neprašvito, o sausainiai baigėsi… Dėl to juk nepirksi naujos pakuotės avinžirnių miltų…

Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

Užtruksime:
Pavaišinsime: 12 smaližių

Ingredientai:

  • 8 v.š. (1/2 p.) kokoso aliejaus
  • 8 v.š. (1/2 p.) cukraus
  • 1 didelis arba du mažesni kiaušiniai, kambario temperatūros
  • 1 1/2 p. avinžirnių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g šokolado lašelių, 72%, galima tiesiog paprastą šokoladą susmulkinti peiliu į gabaliukus
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos:
1 p. = 237 ml

  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Kokoso aliejų ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais. Tešla turėtų gautis panaši į plasteliną.
  • Šaukštu kabinti tešlą ir rankomis suformuoti rutuliuką. Dėti į kepimo skartą ir švelniai spaudžiant suformuoti sausainius.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol kraštai pradės švelniai ruduoti.
  • Iškepusius sausainius pradžioje leisti pravėsti kepimo skardoje ir tik po to perkelti ant grotelių pilnai atvėsti (arba tiesiog paliekame atvėsti skardoje pilnai :).
  • Skanaus!

Šaltinis: Ambitious Kitchen

avinžirniai, sausainiai, su šokoladu, greita
sausainiai, kepiniai, saldumynai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Autorius: Aušra Data: 2020-04-28 Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą …