Menu

Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

  • Avinžirnių miltu sausainiai su šokoladu
  • Avinžirnių miltu sausainiai su šokoladu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

Autorius:
Data:

Aš labai dažnai nusiperku kokį produktą ir tada pamirštu kam aš jį pirkau 😀 Jums taip būna? Na tai su avinžirnių miltais man taip tikrai nutiko. Tūnojo pakelis miltų ilgokai ir vis nesugalvodavau kur jį panaudoti. Išbandžiau kepti su jais pyragą nesaldų su įdaru. Na žinokite ne kaip… Supratau, kad kol kepinys bent kažkiek šiltas, man labai nemaloniai jaučiasi tas žirnių prieskonis. Tad kitam kartui pasirinkau sausainius su šokoladu – valgomi šalti, o šokoladas labai viską gerai užglosto. Kepėm šiuos sausainius jau kelis kartus ir tikrai nei vienas šeimos narys neturėjo jiems pretenzijų. O pasigamina tikrai labai greitai, tik kepimo laikas pas mane kažkodėl ilgesnis nei kad nurodyta originale. Bet jau tiek tos, kiekvienas pažįstame savo orkaites ir žinome jų niuansus, tad tiesiog kantriai palaukiau savosios ir rezultatas puikus.

Beje, sausainiai pas mane tikrai geltoni gavosi, gal dėl kiaušinių, kurių tryniai tikrai buvo labai rimtai geltonos spalvos 🙂

P.S. Žinau, kad nuotraukos šiaip sau… bet kad dvi dienas galima sakyti neprašvito, o sausainiai baigėsi… Dėl to juk nepirksi naujos pakuotės avinžirnių miltų…

Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

Užtruksime:
Pavaišinsime: 12 smaližių

Ingredientai:

  • 8 v.š. (1/2 p.) kokoso aliejaus
  • 8 v.š. (1/2 p.) cukraus
  • 1 didelis arba du mažesni kiaušiniai, kambario temperatūros
  • 1 1/2 p. avinžirnių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g šokolado lašelių, 72%, galima tiesiog paprastą šokoladą susmulkinti peiliu į gabaliukus
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos:
1 p. = 237 ml

  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Kokoso aliejų ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais. Tešla turėtų gautis panaši į plasteliną.
  • Šaukštu kabinti tešlą ir rankomis suformuoti rutuliuką. Dėti į kepimo skartą ir švelniai spaudžiant suformuoti sausainius.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol kraštai pradės švelniai ruduoti.
  • Iškepusius sausainius pradžioje leisti pravėsti kepimo skardoje ir tik po to perkelti ant grotelių pilnai atvėsti (arba tiesiog paliekame atvėsti skardoje pilnai :).
  • Skanaus!

Šaltinis: Ambitious Kitchen

avinžirniai, sausainiai, su šokoladu, greita
sausainiai, kepiniai, saldumynai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Tegul jūsų neapgauna išvaizda – paprastas šokoladinis puodelis, tačiau skonis dieviškas. Visa šeima paragavusi negalėjo sustoti. Ir nors dalinau masę į keturis puodelius, nes kiekis atrodė nedidelis, kitą kartą reikėtų dalinti į 8 (kaip recepte ir parašyta), nes sotumas neišpasakytas.

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Na štai ir atėjo jų didžioji valanda. Iškepiau sausainius. Kepdama naudojau rupius kvietinius miltus. Kaip ten bebūtų, sausainiai dingo per kelias dienas, vaikams ypatingai patiko.

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux