Menu

Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

  • Avinžirnių miltu sausainiai su šokoladu
  • Avinžirnių miltu sausainiai su šokoladu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

Autorius:
Data:

Aš labai dažnai nusiperku kokį produktą ir tada pamirštu kam aš jį pirkau 😀 Jums taip būna? Na tai su avinžirnių miltais man taip tikrai nutiko. Tūnojo pakelis miltų ilgokai ir vis nesugalvodavau kur jį panaudoti. Išbandžiau kepti su jais pyragą nesaldų su įdaru. Na žinokite ne kaip… Supratau, kad kol kepinys bent kažkiek šiltas, man labai nemaloniai jaučiasi tas žirnių prieskonis. Tad kitam kartui pasirinkau sausainius su šokoladu – valgomi šalti, o šokoladas labai viską gerai užglosto. Kepėm šiuos sausainius jau kelis kartus ir tikrai nei vienas šeimos narys neturėjo jiems pretenzijų. O pasigamina tikrai labai greitai, tik kepimo laikas pas mane kažkodėl ilgesnis nei kad nurodyta originale. Bet jau tiek tos, kiekvienas pažįstame savo orkaites ir žinome jų niuansus, tad tiesiog kantriai palaukiau savosios ir rezultatas puikus.

Beje, sausainiai pas mane tikrai geltoni gavosi, gal dėl kiaušinių, kurių tryniai tikrai buvo labai rimtai geltonos spalvos 🙂

P.S. Žinau, kad nuotraukos šiaip sau… bet kad dvi dienas galima sakyti neprašvito, o sausainiai baigėsi… Dėl to juk nepirksi naujos pakuotės avinžirnių miltų…

Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

Užtruksime:
Pavaišinsime: 12 smaližių

Ingredientai:

  • 8 v.š. (1/2 p.) kokoso aliejaus
  • 8 v.š. (1/2 p.) cukraus
  • 1 didelis arba du mažesni kiaušiniai, kambario temperatūros
  • 1 1/2 p. avinžirnių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g šokolado lašelių, 72%, galima tiesiog paprastą šokoladą susmulkinti peiliu į gabaliukus
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos:
1 p. = 237 ml

  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Kokoso aliejų ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais. Tešla turėtų gautis panaši į plasteliną.
  • Šaukštu kabinti tešlą ir rankomis suformuoti rutuliuką. Dėti į kepimo skartą ir švelniai spaudžiant suformuoti sausainius.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol kraštai pradės švelniai ruduoti.
  • Iškepusius sausainius pradžioje leisti pravėsti kepimo skardoje ir tik po to perkelti ant grotelių pilnai atvėsti (arba tiesiog paliekame atvėsti skardoje pilnai :).
  • Skanaus!

Šaltinis: Ambitious Kitchen

avinžirniai, sausainiai, su šokoladu, greita
sausainiai, kepiniai, saldumynai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

Puffed rice with Mars bars

Pūsti ryžiai su Mars šokoladukais

Kuo toliau, tuo mažiau produktų naudojų skanumynams gaminti 🙂 Jau liko tik trys. Bet skanu – dingo akimirksniu. Sakiau reikės pabandyti kada su sausų pusryčių rutuliukais. O Mars šokoladukai labai tinka, kai nesinori ilgai lukštenti irisiukų. Skonis gaunasi toks tarp irisų ir šokolado.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux