Menu

Pupelių troškinys su svogūnais

  • Pupelių-svogūnų troškinys
  • Pupelių-svogūnų troškinys
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pupelių troškinys su svogūnais

Autorius:
Data:

Pupelių ir svogūnų troškinio receptą buvau nusižiūrėjusi per pirmąjį karantiną, bet kažkaip pabūgau jį gaminti, nes galvojau, kad šeimai nepatiks. Bet per šventines dienas, kai tvarkiausi knygų lentynas ir suradau vėl žurnalą su pažymėtu receptu, nusprendžiau, kad reikia tiesiog išbandyti ir pasižiūrėti visgi šeimai patiks ar ne. Oi, kaip pasigailėjau, kad negaminau šio patiekalo anksčiau. Jis iš karto tapo dukros vienu mėgstamiausiu! Kiti šeimos nariai taip pat neturėjo jokių priekaištų. O pupelių ir ryžių kompanija yra tikrai vykusi. Kaip visada gaminau ir antrą kartą po savaitės pertraukos – vėlgi skanu buvo ir pirmą dieną, ir kitą dieną užbaiginėjant likučius.

Šį patiekalą gaminu daugiafunkciniame puode, tačiau pateiksiu ir originalias gamybos instrukcijas. Daugiafunkcinis tiesiog ekonomiškiau, bet jūs žiūrėkite kaip jums geriau. Manau šis troškinys puikiai gausis ir tiesiog ant viryklės, tik reikalaus dažnesnio pamaišymo ir žemės kaitros.

Pupelių troškinys su svogūnais

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6-8 žmones

Ingredientai:

  • 250 g džiovintų pupelių
  • 4 dideli svogūnai
  • 2 v.š. aliejaus ar ghee sviesto
  • 4 skiltelės česnako
  • 4 v.š. pomidorų pastos
  • 4 v.š. pomidorų padažo
  • 1 v.š. adžikos arba keiskite aštresniais prieskoniais pagal skonį
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Pupeles iš vakaro užmerkti.
  • Kitą dieną pupeles išvirti. Dažniausiai jos išverda per 40-50 min. (priklauso nuo pupelių dydžio). Nuoviro neišpilkite – jį dar panaudosite troškinimo metu.
  • Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti įkaitintame aliejuje.
  • Česnaką susmulkinti. Kai svogūnai suminkštės suberti česnaką ir dar kelias minutes pakepinti.
  • Pupeles, svogūnus, pomidorų pastą ir padažą bei prieskonius sumaišyti su pakepintais svogūnais. Po truputį pilti pupelių nuovirą, kad masė nebūtų labai sausa.
  • Orkaitėje: Įkaitinti orkaitę iki 200°C. Pupelių-svogūnų masę sukrėsti į karščiui atsparų indą. Uždengti maistine folija ir kepti 40min.
  • Daugiafunkciniame: Viską pakepinti galima iš karto daugiafunkciniame. Tada sumaišyti visus produktus ir paleisti programą Plovas 1val. Troškinimo metu karts nuo karto pamaišyti.
  • Labai skanu su ryžiais!

Šaltinis: Moters savaitgalis. Virtuvė 2019 m. Nr.10 spalis (187)

pupelės, svogūnai, troškinys, pigu, taupu
veganiškas, vegetariškas, pigus, troškinys

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Radusi šį receptą ilgai negalvojau, griebiausi darbo ir per 5min. viskas buvo paruošta. Gaivu, sotu ir greita. Net ir vaikams patiko, o sūnus įvertino netgi geriau nei normalu (taip taip, jam dažniausiai maistas būna tiesiog normalus).

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

Paprasčiausias svogūnų padažas

Paprasčiausias svogūnų padažas

Niekada negalvojau, kad gali gautis skanus padažas be grietinės ar grietinėlės. Bet iš bado ko tik nepadarysi 🙂 Na ne iš bado, bet išbandžiau tikrai kai namuose nieko doro nebuvo, o kepsniukai vieni atrodė labai sausi. Tad nuo to nekalto pabandymo, dabar kai tik kepu muštinius paruošiu ir pusę porcijos šio padažo. Man jis nerealiai skanus, vyrui kiek erzina grybų prieskonis. Bet gi aš pilu visada vandenį, tad svogūnai savyje turi kažką panašaus į grybus – tikrai, aš nekalta dėl to 🙂

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux