Menu

Pupelių troškinys su svogūnais

  • Pupelių-svogūnų troškinys
  • Pupelių-svogūnų troškinys
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pupelių troškinys su svogūnais

Autorius:
Data:

Pupelių ir svogūnų troškinio receptą buvau nusižiūrėjusi per pirmąjį karantiną, bet kažkaip pabūgau jį gaminti, nes galvojau, kad šeimai nepatiks. Bet per šventines dienas, kai tvarkiausi knygų lentynas ir suradau vėl žurnalą su pažymėtu receptu, nusprendžiau, kad reikia tiesiog išbandyti ir pasižiūrėti visgi šeimai patiks ar ne. Oi, kaip pasigailėjau, kad negaminau šio patiekalo anksčiau. Jis iš karto tapo dukros vienu mėgstamiausiu! Kiti šeimos nariai taip pat neturėjo jokių priekaištų. O pupelių ir ryžių kompanija yra tikrai vykusi. Kaip visada gaminau ir antrą kartą po savaitės pertraukos – vėlgi skanu buvo ir pirmą dieną, ir kitą dieną užbaiginėjant likučius.

Šį patiekalą gaminu daugiafunkciniame puode, tačiau pateiksiu ir originalias gamybos instrukcijas. Daugiafunkcinis tiesiog ekonomiškiau, bet jūs žiūrėkite kaip jums geriau. Manau šis troškinys puikiai gausis ir tiesiog ant viryklės, tik reikalaus dažnesnio pamaišymo ir žemės kaitros.

Pupelių troškinys su svogūnais

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6-8 žmones

Ingredientai:

  • 250 g džiovintų pupelių
  • 4 dideli svogūnai
  • 2 v.š. aliejaus ar ghee sviesto
  • 4 skiltelės česnako
  • 4 v.š. pomidorų pastos
  • 4 v.š. pomidorų padažo
  • 1 v.š. adžikos arba keiskite aštresniais prieskoniais pagal skonį
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Pupeles iš vakaro užmerkti.
  • Kitą dieną pupeles išvirti. Dažniausiai jos išverda per 40-50 min. (priklauso nuo pupelių dydžio). Nuoviro neišpilkite – jį dar panaudosite troškinimo metu.
  • Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti įkaitintame aliejuje.
  • Česnaką susmulkinti. Kai svogūnai suminkštės suberti česnaką ir dar kelias minutes pakepinti.
  • Pupeles, svogūnus, pomidorų pastą ir padažą bei prieskonius sumaišyti su pakepintais svogūnais. Po truputį pilti pupelių nuovirą, kad masė nebūtų labai sausa.
  • Orkaitėje: Įkaitinti orkaitę iki 200°C. Pupelių-svogūnų masę sukrėsti į karščiui atsparų indą. Uždengti maistine folija ir kepti 40min.
  • Daugiafunkciniame: Viską pakepinti galima iš karto daugiafunkciniame. Tada sumaišyti visus produktus ir paleisti programą Plovas 1val. Troškinimo metu karts nuo karto pamaišyti.
  • Labai skanu su ryžiais!

Šaltinis: Moters savaitgalis. Virtuvė 2019 m. Nr.10 spalis (187)

pupelės, svogūnai, troškinys, pigu, taupu
veganiškas, vegetariškas, pigus, troškinys

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Radusi šį receptą ilgai negalvojau, griebiausi darbo ir per 5min. viskas buvo paruošta. Gaivu, sotu ir greita. Net ir vaikams patiko, o sūnus įvertino netgi geriau nei normalu (taip taip, jam dažniausiai maistas būna tiesiog normalus).

Baltųjų pupelių sriuba

Baltųjų pupelių sriuba

Paprastume slypi genialumas 🙂 Su tuo negaliu ginčytis. Sriubytė skirta kaip tik sušilti. Produktai beveik turimi visada namuose, tik minusas, kad reikia pasiruošti iš anksto ir išsivirti pupeles.

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Vėl šaldytuve švilpauja vėjai, tad išviriau pupelių. Viriau visas, kiek turėjau, tad jau kelios dienos maitinamės patiekalais su jomis. Užvakar valgiau pupeles su kepintais svogūnais ir pomidorais. Vakar valgėm makaronus su daržovių troškiniu ir pupelėmis. Šiandien prisiminiau šias salotas. Jau kažkada jos buvo bandytos ir paliko malonius prisiminimus, tik šį kartą proporcijas dėjau pagal savo skonį. Tad pietūs gavosi ganėtinai greiti ir skanūs. Užteko visiems keturiems, tačiau reikia paminėti, kad kiekvienas valgė skirtingus kiekius. Taip pat šiose salotose labai tinka ir parūkyta mėsytė, tad dalį dešrelių keičiau rūkytu kumpiu. Kokios medžiotojų dešrelės čia irgi būtų labai tinkamos.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux