Menu

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

  • Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis
  • Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis


Autorius: Aušra

Data:

Vėl šaldytuve švilpauja vėjai, tad išviriau pupelių. Viriau visas, kiek turėjau, tad jau kelios dienos maitinamės patiekalais su jomis. Užvakar valgiau pupeles su kepintais svogūnais ir pomidorais. Vakar valgėm makaronus su daržovių troškiniu ir pupelėmis. Šiandien prisiminiau šias salotas. Jau kažkada jos buvo bandytos ir paliko malonius prisiminimus, tik šį kartą proporcijas dėjau pagal savo skonį. Tad pietūs gavosi ganėtinai greiti ir skanūs. Užteko visiems keturiems, tačiau reikia paminėti, kad kiekvienas valgė skirtingus kiekius. Taip pat šiose salotose labai tinka ir parūkyta mėsytė, tad dalį dešrelių keičiau rūkytu kumpiu. Kokios medžiotojų dešrelės čia irgi būtų labai tinkamos.

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 367 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g virtų baltųjų pupelių
  • 150 g (1 didelis) svogūnų
  • 2 skiltelės česnako
  • 200 g marinuotų agurkų
  • 200 g dešrelių (naudojau pieniškas dešreles ir rūkyto kumpio gabaliuką)
  • 4 v.š. aliejaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • saujelė laiškinių česnakų, susmulkintų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Svogūną supjaustyti kubeliais.
  • Česnako skilteles susmulkinti.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame pakepinti svogūnus su česnakais.
  • Tuo tarpu supjaustyti dešreles ir marinuotus agurkus.
  • Baigiant kepinti svogūnus, sudėti dešreles ir lengvai pakepinti.
  • Visus produktus sudėti į indą ir švelniais judesiais išmaišyti.
  • Jei trūksta, pagardinti prieskoniais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kamelena.ru

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

Ryžių-dešrelių apkepas

Ryžių-dešrelių apkepas

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

Baltųjų pupelių sriuba

Baltųjų pupelių sriuba

Paprastume slypi genialumas 🙂 Su tuo negaliu ginčytis. Sriubytė skirta kaip tik sušilti. Produktai beveik turimi visada namuose, tik minusas, kad reikia pasiruošti iš anksto ir išsivirti pupeles.

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Vienas itin pamėgtų mūsų patiekalų. Dukrytė valgo net apsilaižydama.

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Valgė visi! 🙂 Na žinoma – juk čia nėra svogūnų ar česnakų, ko mano mažieji pipirai nemėgsta. Pradžioje dariau iš pusės porcijos, bet po poros minučių vyras raitojosi rankoves ir darė dar kartą jas jau pats vienas, nes sunku net žodžiais apsakyti kaip jam patiko 🙂 Kadangi dauguma produktų yra ganėtinai stiprūs, tai majonezo dalį tikrai siūlyčiau pakeisti grietine arba padidinti jogurto kiekį. O visa kita pasidaro žaibišku greičiu 🙂