Menu

Hario Poterio kokteilis

  • Hario Poterio kokteilis
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Hario Poterio kokteilis


Autorius: Aušra

Data:

Kodėl kokteilis vadinasi Hario Poterio? Tikrai nežinau, nors ir išleidom visą krūvą šių knygų, dar nebuvo kada paskaityti jų ? Gal kai vaikai paaugs, prisijungsiu prie jų ir paskaitysim kartu ? O kol kas geriam kokteilį ir bandom nepamiršti jo pasidaryti dar kartą, kai bus prapjautas dar vienas moliūgas, nes dabartinis moliūgas jau eina į pabaigą. Beje, kokteilis labai skanus ir labai šaltas ?

Vienoje porcijoje: 113,3kcal, 2,0g baltymų, 2,5g riebalų, 20,7g angliavandenių

Hario Poterio kokteilis

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 1 bananas
  • 100 g moliūgo
  • 150 ml apelsinų sulčių (naudojau šviežiai spaustas)
  • 150 g vanilinių ledų
  • 2 v.š. plaktos grietinėlės (naudojau purškiamą pirktinę)
  • žiupsnelis cinamono (nedėjau)

Instrukcijos:

  • Bananą ir moliūgą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į smulkintuvo indą.
  • Įdėti ledų, supilti apelsinų sultis ir viską suplakti (sutrinti) iki vientisos masės.
  • Išpilstyti kokteilį į stiklines.
  • Ant viršaus uždėti po šaukštą plaktos grietinėlėss ir pabarstyti cinamonu
  • Skanaus!

Šaltinis: Школа гастронома. Коллекция рецептов 2008-16 (48)

  1. Dautartė parašė:

    Gal todėl Hario Poterio, kad jie ten visą laiką moliūgo sultis gėrė? 😉

  2. Aušra parašė:

    Tai tikriausiai 🙂 Nesu Hario Poterio gerbėja, bet gal jei šį kokteilį dažniau gersiu, tapsiu ja 🙂

  3. rozmarinas parašė:

    labai labai skanu, kaip tik geriam.

  4. Aušra parašė:

    Skanaus jums 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Dar viena moliūgų sriuba

Dar viena moliūgų sriuba

Dar vienas patiekalas iš moliūgo, nes neseniai gavau (išsiprašiau :)) iš uošvių. Bet kaip tyčia, svajonės ilgai ir maloniai sukiotis virtuvėje buvo negražiai sužlugdytos vyro ir aplinkybių. Tad kol moliūgo tyrė saugiai padėta į šaldiklį, moliūgo likučiai buvo sunaudoti šiai skaniai sriubytei. Ji itin tinka tiems, kurie nemėgsta jausti patiekaluose moliūgo saldumo.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂