Menu

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

  • Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
  • Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 268 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/3 p. miltų
  • 1 v.š. prieskonių moliūgams (nedėjau)
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo sodos (naudojau per pusę su kepimo milteliais)
  • 3/4 a.š. druskos
  • 1 p. (230 g) sviesto, kambario temperatūros
  • 1 p. cukraus (rekomenduojama per pusę maišysi su ruduoju cukrumi)
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 450 g moliūgo tyrės
  • 2 p. (250 g) šokolado, kapoto (kitą kartą naudočiau 200 g)
  • 3/4 p. karijų riešutų, kapotų (naudojau graikinius)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Orkaitės kepimo skardą (didžiąją) iškloti kepimo popieriumi.
  • Inde sumaišyti miltus, moliūgų prieskonius, cinamoną, sodą ir druską.
  • Kitame inde ištrinti sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir supilti vanilės ekstraktą. Įmaišyti moliūgo tyrę. Jei išmaišius sviestas bus grūdeliais, neišsigąskit – taip turi būti.
  • Įmaišyti sausus produktus ir lengvai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus ir kapotus riešutus.
  • Tešlą supilti ant kepimo skardos ir išlyginti.
  • Kepti, kol kraštai atšoks nuo kepimo popieriaus ir dantų krapštuką iš pyrago vidurio ištrauksite vos su keliais drėgnais trupinukais, apie 30-40 minučių.
  • Pilnai atvėsinti skardoje.
  • Skanaus!

Šaltinis: my baking addiction

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.