Menu

Stori blynai

  • Stori blynai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Stori blynai


Autorius: Aušra

Data:

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Stori blynai

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 1/2 st. rupių kvietinių miltų
  • 1 st. paprastų kvietinių miltų
  • 1 st. avižinių dribsnių
  • 1/2 st. kukurūzų miltų
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 125 g sviesto, šaldyto nesūdyto ir sukapoto mažais gabaliukais
  • 4 vidutinio dydžio kiaušiniai
  • 4 st. pasukų
  • 1/2 st. medaus (dėjau 1 v.š. cukraus)

Instrukcijos:

  • Į elektrinį maišiklį su plieniniais peiliukais suberti visas sausas sudedamąsias dalis ir gerai sumaišyti.
  • Tada sudėti sviestą ir vėl maišyti, kol susidarys stambūs trupiniai.
  • Dideliame dubenyje suplakti kiaušinius su pasukomis ir įmaišyti medų.
  • Supilti į miltų mišinį ir gerai išplakti.
  • Įkaitinti didelę keptuvę su trupučiu sviesto ir kepti 10-12 cm skersmens blynus. Vieną pusę kepti tol, kol ims kilti pūslės, o apačia gražiai pagels. Tada apversti ir apkepti kitą pusę.
  • Patiekti labai karštus su sviestu ir vaisių arba uogų sirupu, arba valgyti kaip mes – su obuolių koše.
  • Skanaus!

Šaltinis: Greitai ir gardžiai. Omletai, lietiniai ir sklindukai (Aktėja, 2006)

  1. Indre parašė:

    Skaniai atrodo 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ne tik atrodo, bet ir skanūs 😉

  3. rozmarinas parašė:

    tikrai skanūs, kaip mieliniai 🙂

  4. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.