Menu

Virtiniai iš plikytos tešlos

  • Virtiniai iš plikytos tešlos
  • Virtiniai iš plikytos tešlos
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Virtiniai iš plikytos tešlos


Autorius: Aušra

Data:

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Virtiniai iš plikytos tešlos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 225 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 750 ml miltų
  • 3 v.š. aliejaus
  • 250 ml verdančio vandens
  • 1 a.š. druskos

Instrukcijos:

  • Į miltus supilti aliejų, druską ir verdantį vandenį. Viską šaukštu išmaišyti ir leisti pravėsti.
  • Kai jau nebebus karšta rankai, pradėti minkyti. Tešla taps elastinga ir nebeplips prie rankų.
  • Taip paruoštą tešlą plonai iškočioti, įdarytu norimu įdaru, suformuoti virtinukus ir virti pasūdytame verdančiame vandenyje apie 3 minutes.
  • Skanaujame su visa šeimyna!

Šaltinis: hobis

  1. djurdjevak parašė:

    Kiek maždaug vnt. virtinių gaunasi iš tokio kiekio tešlos?

  2. Aušra parašė:

    Jei neklystu, tai apie 70 neperdidelių virtinukų išeina. Bet aš darau juos tokius miniatiūrinius – su vyno taure išspaudžiu. Jei daryti didesnius tai turėtų išeiti apie 50-60vnt.

  3. Margarita parašė:

    Šaunuolė Aušra,jokių kiaušinių nebūtina dėti.Čia yra tikri klasikiniai Vakarų Ukrainos daromi virtinukai.Mane išmokė mamos kaimynė iš Lvovo(šeimininkė nuo Dievo).Kiaušiniai gal ir pagerintų skonį,bet tešla jau taip plonai nesikočiotų.Sekmės.

  4. Aušra parašė:

    Na va kaip smagu, kai nuomonės sutampa 😉
    Ačiū!

  5. Sondre parašė:

    Labai dziaugiuosi kad radau si receptuka , megstam virtinukus,bet as nemegstu teslos minkyti , o si tesla nepalieka sulipusiu ranku ! Man siek tiek kietoka gavosi , buvo gan sunku iskocioti , tai sekanti karta gal daugiau vandens pilsiu,o gal del to kad naudoju „Extra” miltus ? Ar ji turi gautis tokia kietoka ?

  6. Aušra parašė:

    Aš irgi dar vis šituo receptuku naudojuosi ir kito ieškoti nematau prasmės 🙂

    Extra miltai gali būti kad sugeria daugiau vandens. Tiesiog kitą kartą truputį daugiau vandens įpilkite ir viskas 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius: Aušra Data: 2022-05-22 Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes …

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!