Menu

Apelsinų-bananų glotnutis

  • Apelsinų-bananų glotnutis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Apelsinų-bananų glotnutis


Autorius: Aušra

Data:

Lietuviškai pavadinimas gal ir turėtų būti putra, bet man šis žodis labai jau negražiai skamba, tad pasinaudojau vienu vertimu rastu interneto platybėse ? O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Apelsinų-bananų glotnutis

Užtruksime:
Išeiga: 1 porcija

Ingredientai:

  • 1/2 banano
  • 2 v.š. apelsinų sulčių
  • 2 v.š. natūralaus jogurto

Instrukcijos:

  • Visus produktus sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
  • Išpilti į stiklinę ir patiekti su šaukštuku (šiaudelis šiuo atveju netinka, nes per tiršta masė gaunasi ? ).
  • Skanaus!

Šaltinis: Baby and Toddler Meals For Dummies

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Jogurtinė duona

Jogurtinė duona

Karts nuo karto pabandau naujus duonų receptus, tačiau retai kada užsikabinu ir ties vienu lieku ilgesniam laikui. Dauguma bandymų net nepasiekia mano tinklaraščio, nes nesudarė didelio teigiamo įspūdžio. Tačiau ši duonytė yra visiškai kitokia – puikiai iškyla, atrodo dailiai, o ir vidus visada būna labai labai baltas. Kitas jos privalumas – jogurtas. Jo pas mus beveik visada galima rasti šaldytuve, o vat pieno – retai.

Šokoladinis jogurtas

Šokoladinis jogurtas

Pirmadienis sunki diena, bet vis tiek norisi pasidalinti labai paprastu receptu deserto, kurį man patinka ne tik gaminti bet ir valgyti. Na valgyti jį patinka visai mano šeimai 🙂 Sudėtis itin elementari, bet kažkodėl pati jos niekad nesugalvojau. Po kelių bandymų nusprendėme, jog mums skaniausia su pienišku šokoladu, nes su juoduoju šokoladu jautėsi kartumas ir mums trūko saldumo.

Mėlynių tortas su jogurtu

Mėlynių tortas su jogurtu

Trumpai apie tortą. Visų pirma dėl laiko stokos turiu prisipažinti, kad biskvitų nekepiau. Naudojau kažkokius pirktinius, kurie ilgai pas tėvus nesurado sau vietos. Tai prichvatizavau ir padariau mylimam tėveliui tortą 🙂 Toliau viskas buvo kaip ir pagal planą (t.y. pagal receptą), tik ant viršaus uogų dėjau dvigubai, kas iš karto pateikiama mano recepte atsispindi. Ir dar, kadangi naudojau ne 22cm skersmens formą bet 26cm, tai sluoksniavau tortą pagal save – biskvitas, kremas, biskvitas, uogų želė. Bet žinoma tai jau kiekvienos torto konstruotojos fantazijos reikalas 🙂 Dėl skonio, tai tiesą pasakius tikėjausi skanaus torto, bet… jis tiesiog tirpo burnoje. Vyras sakė jis patenka į mano gamintų tortų penketuką, o gal net ir į trejetuką. Beveik visi valgę, iš karto kartojo, o mano mergina net paskutinius gabaliukus skaičiavo ir niekam nenorėjo duoti 🙂 Tad kai tik atsiras šviežių mėlynių – tikrai primygtinai siūlau išbandyti!

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Nežinau kaip jums, tačiau pas mus bolivinė balanda niekaip neranda kelio į kasdieninę mitybą. Kiek bebandžiusi receptų su ja, tai na… nelimpa… O vat čia yra neprašaunamas žingsnis! Visi išgėrė glotnutį ir kitą dieną suplakus dar kartą su džiaugsmu išgėrė vėl. Žinoma, naudokite uogas kokias tik turite šiuo metu šaldiklyje ar kai bus šviežios. Tačiau aš pasirinkau braškes būtent dėl šiandienos 🙂 Juk šiandien Šv.Valentino diena, tad nuspalvinkite kažką jei ne raudonai, tai bent rožines spalva!

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.