Menu

Avižiniai sausainiai

  • Avižiniai sausainiai
  • Details
  • 16 komentarų
  • Related Items

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, bet man labiausiai patinka juos kepti keksiukų formelėse – tada gaunasi gražios formos ir ne tokie sausi. Tik formelių nereikia prikrauti iki viršaus, užtenka įdėti vieną šaukštą tešlos ir truputį viską paspausti. Ir net pati nustebau, kai mano mergaičiukė suvalgė ne vieną sausainį – ji juk tokių dalykų nemėgsta…

400 g avižinių dribsnių

200 g margarino arba sviesto

2 kiaušiniai

2 v.š. grietinės

1 a.š. sodos (dedu kepimo miltelius)

1 st. cukraus

1 st. miltų

razinų, riešutu (nebūtina)

Margariną ar sviestą ištirpinti, supilti ant avižinių dribsnių, išmaišyti, palaukti kol atvės. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sodą nugesinti grietinėje ir viską sudėti į dribsnius. Miltus, razinas ir riešutus suberti į masę ir išminkyti tešla. Sausainius į skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 min.

  1. Indre parašė:

    Va kaip tik masciau, kur panaudoti avizinius dribsnius, nes matau, kad niekaip jų vien užpylus karštu vandeniu neįveiksiu – neskanu. Ačiū už paprastą receptą 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ir aš taip visada sunaudoju užsistovėjusius avižinius dribsnius 🙂 Tik jei bandysi kepti ant kepimo popieriaus skardoje, tai galima į tešlą šaukštu daugiau grietinės įdėti, kad tešla nebūtų kaip trupiniai.

  3. Indre parašė:

    O jei kefyro? Ner grietines barake :/

  4. Aušra parašė:

    Manau, kad galima, nes aš kažkada pyliau ir pieną, kai nieko kito neturėjau po ranka.

  5. ilona parašė:

    Puikus receptas, skanūs sausainiukai:)
    Dėjau visą pokelį dribsnių(500gr.)ir kupinesnius du šaukštus grietinės, dar įbėriau saujelę saulėgrąžų.Gavos apie penkiasdešimt sausainukų.

  6. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂 Originale buvo nurodyta 500g., bet man labiau prie širdies 400g 🙂

  7. Žalia Varna parašė:

    Ačiū už puikų receptą 🙂 Šiandien jį aptikau ir nusprendžiau: gaminsiu. Kaip tariau, taip ir padariau 🙂 Puikiai pavyko.

  8. Aušra parašė:

    O tau ačiū už gerus atsiliepimus ir kad nepatingėjai sugrįžti ir jais pasidalinti 🙂

  9. Rolas parašė:

    Kiek tas „vidutinio karštumo”? :/ as zalias tai nzn 😛

  10. Aušra parašė:

    Vidutinio karštumo tai 180 laipsnių, jei dujinė orkaitė – 4 žymė. Bent jau tokioj temperatūros dažniausiai sausainiai kepami 😉

  11. Vija parašė:

    Ka tik iskepiau sausainelius, bet dejau cukraus tik puse stiklines ir taip saldu gavosi, grietine pamirsau bet ir be jos gavosi, tik pridejau labai daug priedu (dz.spanguoliu, razinu, riesutu)ir „minkyti” teslos tai nereikejo – dejau sauksteliu i skarda su kepimo popieriumi ir gavosi superiniai sausaineliai.Aciu uz recepta.

  12. Aušra parašė:

    Smagu, kad protingai (jei taip galima pasakyti) naudojot receptą 🙂 Turiu galvoje tai, jog nedėjote viso cukraus kiekio, nes saldumo nemenkai priduoda džiovinti vaisiai, o be to ir kiekvieno žmogaus saldumo pojūtis skiriasi. O dėl minkymo… tai pati skaitau receptą ir galvoju, na ir kaip aš čia galėjau taip prirašyti 🙂 Čia tešlos tikrai nereikia minkyti 🙂

  13. Kristina parašė:

    labai skanūs sausainukai. mūsų šeimai labai patiko. kartą neturėjau grietinės, tai kepiau su rūgpieniu, bet gavosi tikrai ne blogesni nei su grietine. ačiū už receptą!

  14. Aušra parašė:

    Tai rūgpienis ir grietinė yra pieno produktai 🙂 Jie tarpusavyje nesipyksta. Tik tiek kad pagal skystumą reikia žiūrėti kiek įpilti rūgpienio vietoj grietinės 🙂

    Smagu kad patiko!

  15. monika parašė:

    Nesiseka kai kepi orkaitėj be termostato, įkaitinau, idėjau blėką ne pačiam pemiausiam skyriui ir kepė visą pusvalandį, dugnas apdegė sausainiukų o viršus neiškepė per tą laiką..://

  16. Aušra parašė:

    Ai ai ai kaip gaila 🙁 Tikiuosi ši nesėkmė nenumuš noro ką nors kepti orkaitėje…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Kukurūzų lazdelės su irisais

Kukurūzų lazdelės su irisais

Vaikystėje šis saldumynas tikriausiai man buvo pats skaniausias. Deja, mano mamai jis kažkodėl nepatiko (nesistebiu, nes saldumynų srity mūsų skoniai visiškai skirtingi), tad namuose jo niekada nebandė daryti. Bet kaip užtat aš džiaugdavausi, kai nuėję pas tėvų draugus į balių rasdavau šiuos irisus sunku ir apsakyti 🙂 Tik pamenu, kad jie kažkodėl pirmi baigdavosi… Radusi šį receptą kelias savaites iš eilės tik jį ir dariau. Kaip gerai, kad mano ir mano šeimos skoniai sutampa 🙂