Menu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

  • Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 1/2 p. rūgpienio
  • 1 kiaušinis
  • 2 a.š. prieskonių (šį kartą dėjau 3/4 a.š. druskos, ir po 1/4 a.š. juodųjų pipirų, čili pipirų, provanso žolelių, kario ir dar kažko ko nebepamenu)
  • 500 g vištienos filė
  • 1 p. miltų
  • aliejaus kepimui
  • Medaus-garstyčių padažui:
  • 1/2 p. majonezo
  • 2 v.š. paruoštų garstyčių
  • 1/2 a.š. česnako granulių
  • 1 v.š. acto
  • 2 v.š. medaus
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti kiaušinį, rūgpienį ir prieskonius.
  • Sudėti vištinos filė gabaliukus ir išmaišyti, kad visa vištiena pasidengtų marinatu. Indą uždengti maistine plėvele ir statyti į šaltytuvą mažiausiai dviems valandoms.
  • Į didelį celofaninį maišelį supilti miltus ir sudėti nuvarvintą vištieną.
  • Maišelį gerai supurtyti, kad vištiena pasidengtų miltais.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti vištieną ir kepti kol gražiai apskurs, apie 3 minutes.
  • Iškepusią vištieną sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejus.
  • Tiekti su padažui, kuris pagaminamas labai lengvai – reikia tiesiog išmaišyti visus padažui skirtus produktus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Life’s Ambrozia

  1. Vilma parašė:

    O ji gavosi traški?

  2. Aušra parašė:

    na pasakyčiau taip – galėtų būti ir traškesnė 🙂 Gal jei kepti kokioj fritiūrinėj, būtų ir traškesnė. Aš kadangi kepiau keptuvėje ir dar nenorėjau labai daug aliejaus pilti, tai nebuvo labai traški.

  3. Vilma parašė:

    Vat vat, man su tuo traškumu amžina problema – niekada nesigauna. Bet viena to priežasčių – elektrinė viryklė…

  4. Aušra parašė:

    ta prasme, kad su elektrine virykle sunku apskrudinti? hmmm o su dujine lengviau? jei taip, tai reikės kita kartą tą vištieną pabandyti kepti ant tėvų viryklės, nes ten dujinė.

  5. Vilma parašė:

    Aušra, tikrai taip, nes elektrinei viryklei nepakanka karščio, kad gaminti kiniškus patiekalus. Matei, kaip kiniečiai gamina – ugnis per wok”o kraštus liejasi, tai kur jau ten elektrinei šitaip! Aš turiu tik elektrinę, tai pastebėjau, kad, net ir nedideliais kiekiais kepant, mėsa greičiau išleidžia sultis negu apskrunda, o tuomet jau tik pasvajoti belieka apie traškumą. 🙂

  6. Aušra parašė:

    Reikia eiti i kiemą laužą kurti 🙂 Tada irgi ugnis per kraštus liesis 😀

  7. Inga Norge parašė:

    Oi kaip skaniai atrodo… Pasiilgau tavo gardesiu :))

  8. Aušra parašė:

    Tai kai atvažiuosi pas mus, nebeišleisim kokią savaitę 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Valgomas plastelinas

Valgomas plastelinas

Mano vaikai labai mėgsta žaisti plastelinu. Labai retai praeina savaitė be plastelino. Turim naminį pasidarę, tai labai džiaugiamės juo. Jo receptas laikui bėgant irgi pasirodys, nes kaip tik neužilgo darysim papildymą, nes jau baigiam sužaisti. Bet šiandieną apie kažkiek kitokį džiaugsmą – valgomą plasteliną. Vaikai privertė mane jį pagaminti, nes tiesą sakant pradėjo valgyti naminį nevalgomą plasteliną… Iš įdomumo, ar iš juoko, nesuprasi. Bet kai pamačiau sėdinčius žaliom burnom supratau, kad jau kažkas ne taip 🙂

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.