Menu

Vištienos užkepėliai

  • Vištienos užkepėliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos užkepėliai


Autorius: Aušra

Data:

Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis.

Vištienos užkepėliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g vištienos filė, virtos arba keptos
  • 1 svogūnas
  • 100 g alyvuogių be kauliukų
  • 2 v.š. sviesto
  • 3 v.š. tarkuoto sūrio
  • Padažui:
  • 1 v.š. miltų
  • 2 v.š. sviesto
  • 80 ml sultinio
  • 3 v.š. grietinės

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustyti plonomis juostelėmis.
  • Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su sviestu, pabaigoje sudėti supjaustytas alyvuoges.
  • Padažui miltus pakepinti su sviestu, išmaišyti su sultiniu ir grietine.
  • Mėsą sudėti į formeles, ant viršaus dėti svogūnus su alyvuogėmis, užpilti padažu.
  • Užkepėlius pabarstyti sūriu ir kepti, kol gražiai pagels.
  • Skanaus!

Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Vištiena su keptais rabarbarais

Vištiena su keptais rabarbarais

Aš kaip visada, susiimu tik kai baigiasi sezonas. O skubėjau šeimynai gaminti dar pačioje rabarbarų sezono pradžioje. Bet vis atsiranda svarbesnių, skubesnių darbų, nes kaip žinia visada laiko trūksta viskam. Na bet ne apie tai dabar kalba turėtų būti 🙂 Ši vištiena tikrai patiks tiems, kas mėgsta mėsą su vaisiais ir tiems, kuriems patinka saldžiarūgštis maistas. Šiaip į mėsą su vaisiais aš kreivai žiūriu, bet saldžiarūgtis maistas man net labai prie širdies. Smagiausia dalis buvo tai, jog vištienoje jautėsi tik švelnus švelnus rabarbų skonis, kuris mano vyrui ir sūnui nemaišė. O iškeptus rabarbarus aš sutryniau į padažą ir jis buvo super! Aš ir mano dukrytė apsilaižydamos valgėm. Išvada – su šiuo patiekalu galima įtikti kelioms grupėms žmonių vienu metu 🙂 tik vieni valgo su padažu, kiti tik su salotom 🙂

Aštrūs viščiukų sparneliai

Aštrūs viščiukų sparneliai

Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂