Menu

Cukinijų ir baziliko keksiukai

  • Cukinijų ir baziliko keksiukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų ir baziliko keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį buvo daugoka baziliko, o vyrui trūko kumpio 🙂 Bet tas neįprastas skonis tikrai užkabino, kad tikrai greitu laiku reikės juos pakartoti.

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Užtruksime:
Pagaminsime: 24 keksiukus arba 48 mini keksiukus

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 dideli kiaušiniai
  • 3/4 p. pieno
  • 2/3 p. alyvuogių aliejaus
  • 2 1/2 p. miltų
  • 1/4 p. cukraus
  • 2 a.š. druskos
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 2 p. tarkuotų cukinijų (~2 vidutinio dydžio cukinijos)
  • 2 v.š. smulkiai pjaustytų baziliko lapelių
  • 1/2 p. parmezano sūrio arba bet kokio kito sūrio

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Jei reikia, keksiukų formeles ištepti sviestu.
  • Viename inde sumaišyti kiaušinius, pieną ir aliejų.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
  • Po truputį miltų mišinį įmaišyti į kiaušinį-pieno mišinį.
  • Sudėti cukinijas ir baziliką.
  • Keksiukų formeles iki pusės pripildyti tešlą.
  • Ant viršaus užbarstyti sūrio.
  • Jei naudojamos įprasto dydžio keksiukų formelės, kepti apie 20-25 minutes, o mini keksiukų formeles – 15-20 minutes, arba kol virštus gražiai paruduos.
  • Skaniausi dar šilti. Galima užsišaldyti, o paskui orkaitėje tiesiog pašildyti (bet dar neišbandžiau).

Šaltinis: Just Hungry

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Kefyro keksiukai

Kefyro keksiukai

Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂