Menu

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

  • Varškės ir ruginių miltų bandukai
  • Varškės ir ruginių miltų bandukai
  • Varškės ir ruginių miltų bandukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?


Autorius: Aušra

Data:

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).

Ruginius miltus saldžiuose kepiniuose kažkodėl prisibijau naudoti. Atrodo, kad saldiems kepiniams tik kvietiniai tinka, tačiau po truputį šį požiūrį bandau pakeisti ir tai puikiai sekasi.

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Užtruksime:
Išeiga: apie 27 bandukus
Kaloringumas: 42 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g varškės
  • 50 g sviesto
  • 1 v.š. medaus
  • 1 kiaušinis
  • 100 g ruginių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Sviestą ir medų išlydyti.
  • Inde sumaišyti visus ingredientus. Turi gautis panaši į plasteliną masė.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Drėgnomis rankomis formuoti graikinio dydžio rutuliukus ir dėti į kepimo skardą paliekant 2 cm tarpus.
  • Rutuliukus švelniai paspausti pirštais, jei norite gauti sausainius, o ne bandukus.
  • Kepti orkaitėje 15-20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eat me!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …

Skanūs ir greitai padaromi varškės kukuliukai

Skanūs ir greitai padaromi varškės kukuliukai

Autorius: Aušra Data: 2008-05-11 Lazdelės Užtruksime: 30 min Porcijų kiekis: 2 porcijos Kaloringumas: 415 kcal / 1 porcija Ingredientai: Instrukcijos:

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!