Menu

Vengriška vištiena su polenta

  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vengriška vištiena su polenta


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai retai gaminu polentą. Kodėl? Net nežinau… Atrodo ir skanu, ir nesudėtinga. Kitą dieną pakepinta ji net dar skanesnė. Su vištiena, gaunasi iš viso sotus ir skanus patiekalas. Žinoma žodis skanus, čia gali būti skirtingai suprantamas, nes pavyzdžiui kai polentai naudojau Džiugo sūrį, tai vaikai purtėsi ir nevalgė, o kai paprastą fermentinį sūrį, kurį naudojam visur, vaikai laimingi valgė. Tad tikrai nepamirškite, ką jūs mėgstate ir sūrį naudokite savo nuožiūra.

Kadangi mums įprasta daugiau mėsos ir mažiau kruopų, tai pagaminusi pagal originalų receptą vištieną suvalgėm iš karto keturiese, o polentos liko. Tad čia pateikiu jau kiek padidintą vištienos kiekį, nes mums taip patinka labiau.

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Vengriška vištiena su polenta

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 334 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 1/2 p. kukurūzų kruopų
  • 30 g džiovintų pomidorų, susmulkintų
  • 100 g sūrio, tarkuoto
  • 700 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos 2cm dydžio kubeliais
  • 6 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 3 a.š. džiovinto baziliko
  • 3 a.š. saldžios paprikos miltelių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Ketvirtadaliu aliejaus ištepti 23 cm skersmens kepimo formą.
  • Dideliame puode užvirti 4 1/2 puodelio vandens.
  • Kai vanduo užvirs, suberti kukurūzų kruopas ir džiovintus pomidorus. Sumažinkite kaitrą ir maišant virti 10 minučių.
  • Suberti tarkuotą sūrį ir nuolatos maišant virti dar apie 2 minutes, kol sūris pilnai ištirps.
  • Paruoštą polentą supilti į aliejumi pateptą kepimo formą ir leisti ramiai pravėsti 15 minučių. Pravėsusi polenta lengvai atšoks nuo kraštų ir nebus problemų ją išimant.
  • Kol polenta vėsta, keptuvėje įkaitinti likusį aliejų.
  • Į keptuvę sudėti vištienos kubelius ir smulkintą česnaką. Maišant kepti apie 5 minutes, kol storiausias vištienos gabaliukas bus pilnai iškepęs.
  • Sudėti likusius prieskonius ir maišant dar kepti apie minutę.
  • Kepimo formą uždengti didesnio diametro lėkšte ir tvirtai laikant apversti kepimo formą. Polenta turėtų lengvai iškristi.
  • Leisti polentai dar 2 minutes pravėsti.
  • Tada polentą padalinkite į šešias dalis ir paskirstykite su vištiena visiems valgytojams.
  • Skanaus!

Šaltinis: Clean Eating magazine. 2014 Fall

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Keptos vištienos salotos

Keptos vištienos salotos

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂