Menu

Saulėgrąžų ir razinų chalva

  • Saulėgrąžų ir razinų chalva
  • Saulėgrąžų ir razinų chalva
  • Saulėgrąžų ir razinų chalva
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Saulėgrąžų ir razinų chalva


Autorius: Aušra

Data:

Penktadienį po darbo reikėjo pasiruošti kažkokių užkandžių išvykai. Kepiau moliūgų tyrės keksiukus, šokoladinius sausainiukus ir greitai pagaminau chalvą. Viskas super sveikai ir paprastai. Kadangi skanumynų gavosi net per daug 🙂 , chalva atliko šiandienai. Bet dėl to visi tik apsidžiaugėme, nes be didelių pastangų galėjome numalšinti saldumynų kirminą, kuris dažnai pas mus prabunda sekmadienį žiūrint filmą su visa šeima.

Šį skanumyną gal ir sunku pavadinti chalva, tačiau kaip kitaip užvadinti nesugalvojau. Viskas labai paprasta – vos trys produktai, viską sumaišai ir viskas. Ką čia daugiau ir pasakoti 🙂 Šeima kaip sveiką užkandį pripažino, tik mažasis sakė – nelabai patiko… Kaip bebūtų, geriau tiesa, nei melas į akis (ypatingai, kai kalbame namuose apie maistą).

Naudojau šviesias razinas, tikiu kad naudojant tamsias ar net kitus džiovintus vaisius galima išgauti visiškai kitokių skonių. Tad jauskitės laisvai ir bandykite su tuo, ką turite šiuo metu po ranka.

Saulėgrąžų ir razinų chalva

Užtruksime:
Pavaišinsime: 6 žmogučius
Kaloringumas: 248 kcal / porcijoje

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. saulėgrąžų
  • 3/4 p. razinų
  • 2-3 v.š. aliejaus, bekvapio

Instrukcijos:

  • Saulėgrąžas ir razinas nuplauti ir nusausinti.
  • Viską dėti į smulkintuvą ir gerai sutrinti.
  • Nedidelį indelį iškloti kepimo popieriumi.
  • Paruoštą masę dėti į indelį ir gerai suspausti drėgnu šaukštu (nes taip mažiau limpa).
  • Paruoštą chalvą galima kurį laiką palaikyti šaldytuve (aš taip ir dariau) arba galima pjaustyti gabaliukais iš karto ir valgyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Instagram: Рецепты Здоровой Кулинарии

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižinių dribsnių batonėliai

Avižinių dribsnių batonėliai

Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Šią popietę prie kavos labai tiko greitas kalėdinis vaisių pyragas. Jis man gavos labai saldus, nes kai kuriuos džiovintus vaisius pakeičiau džiovintomis datulėmis, tačiau prie kavos be cukraus – pats tas. Pyragą kepiau dar lapkričio mėnesį, nors prie jo ir yra prierašas – galima valgyti iš karto, tačiau pabrandintas dvi savaites jis tampa tik skanesnis. Tačiau ir mėnesiui praėjus – jis puikus! Tad jei jūs esat iš tų, kurie neplanuoja Kalėdų iš taip toli, kad išsikeptų Kalėdinį vaisinį pyragą, kuris brandinamas du mėnesius ir laistomas brendžiu, manau šis variantas kaip tik jums (ir man 🙂 ). Kadangi jau visi trys pyragiukai suvalgyti/padovanoti, jau pradėjau pirktis džiovintus vaisius vėl ir tikrai kepsiu dar kartą. Beje, su džiovintais vaisiais dalima improvizuoti. Pvz. aš džiovintas slyvas dalinai keičiau į abrikosus ir datules, o dalį razinų keičiau į džiovintas spanguoles. Iš dalies taip dariau, nes mano įsitikinimai mane apgavo – galvojau, kad turiu pakankamai džiovintų vaisių atsargų, o paaiškėjo, kad klydau. Iš kitos pusės, mėgstu džiovintus vaisius su lengva rūgštele, kaip spanguolės ar abrikosai. Su mielu noru dar ir džiovintų vyšnių ar mėlynių būčiau įdėjusi, tiesiog jų nepasitaikė po ranka.

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2015-01-21 Kai norisi greitų pietų, ar bent jau nesinori ilgai stovėti prie viryklės, taip troškinta kiauliena – pats tas. Kol ji troškinasi, dėmesį galima ramiai suteikti į salotų ar garnyro ruošimą. Kad …

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂