Menu

Nelipnios blauzdelės

  • Nelipnios blauzdelės
  • Nelipnios blauzdelės
  • Nelipnios blauzdelės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Nelipnios blauzdelės


Autorius: Aušra

Data:

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man. Beje, mes naudojome ne medų, bet cukraus sirupą (nes tiesiog medus nelabai gerai veikia kai kuriuos šeimos narius), tad galbūt dėl to blauzdelės nesigavo lipnios. Taip pat mažinau sirupą per pusę, nes mums saldumo buvo per akis. Tačiau jūs žiūrėkite pagal savo skonį 😉

Nelipnios blauzdelės

Užtruksime:
Pasisotins: 4 asmenys

Ingredientai:

  • 12 vištienos blauzdelių
  • 3 a.š. balzaminio acto
  • 6 v.š. sojos padažo
  • 3 v.š. cukraus sirupo (originale naudoja medų ir dvigubai didesnį kiekį)
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 a.š. tarkuoto imbiero
  • maltų pipirų

Instrukcijos:

  • Į dubenį supilti balzaminį actą, sojos padažą ir cukraus sirupą ar medų.
  • Česnaką nulupti ir sutraiškyti. Sudėti į marinatą.
  • Nuluptą imbierą sutarkuoti ir taip pat įdėti į marinatą.
  • Marinatą paskatininti maltais pipirais.
  • Blauzdeles nuplauti ir keliose vietose įstrižai įpjauti, kad marinatas geriau prasiskverbtų.
  • Marinatą užpilti ant vištienos ir leisti pasimarinuoti bent 20 min. (mes marinuojam per naktį).
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
  • Blauzdeles sudėti į kepimo indą vienu sluoksniu, užpilti marinatu ir kepti apie 1val. Kelis kartus kepimo metu reikėtų apversti blauzdeles ar palaistyti marinatu. Kadangi neatitaikiau tinko dydžio kepimo formos, tad iškepusias blauzdeles išėmiau į orkaitės kepimo skardą ir dar keletą minučių pakepiau su vėjeliu, kad blauzdelės apskrustų.
  • Tiekiant marinatą, kuriame kepė vištienos blauzdeles galima supilti į indelį ir patiekti šalia vištienos. Valgant skanu pamirkyti kiekvieną kąsnelį – skonis nuo to tampa intensyvesnis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Annabel Karmel – Gaminu pats (Baltų lankų leidyba, 2015)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena Piccata

Vištiena Piccata

Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.