Menu

Tinginys su kondensuotu pienu

  • Tinginys su kondensuotu pienu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tinginys su kondensuotu pienu


Autorius: Aušra

Data:

Kai iš vaikų paimi telefonus, kompiuterius ir televizorių, laikui bėgant jie pavirsta vėl į tuos pačius gerai pažįstamus, mielus vaikus 🙂 Tik reikia kantrybės! O kai jau jie grįžta į realų pasaulį, užsinori kažko skanaus. Deja, ne visada galim viską mesti ir gaminti saldumynų (ypatingai, kai būna dar darbo dienos vidurys ir kažkas turi dirbti 🙂 ). Tad geriausias siūlymas – pasigaminti kažką patiems. O kas tai galėtų būti? Tinginys! Man atrodo visi saldumynų gaminimo kelią pradedam būtent nuo tinginio – nuo paprasčiausio varianto, o vėliau pradedame eksperimentuoti ir taip įgauname didesnį pasitikėjimą savo jėgomis.

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂

Tinginys su kondensuotu pienu

Užtruksime:
Pagaminsime: 8 porcijas

Ingredientai:

  • 4 pak. (po 160 g) kvadratinių sausainių (rekomenduojame dalį naudoti šokoladinių)
  • 1 pak. (200 g) sviesto
  • 1 ind. (400 g) saldinto sutirštinto (kondensuoto) pieno
  • 5 v.š. kakavos miltelių

Instrukcijos:

  • Sausainius rankomis sulaužome į nedidelius gabaliukus ir supilame į didelį indą.
  • Kitame inde išlydome sviestą.
  • Į sviestą supilame sutrištintą saldintą pieną ir suberiame kakavą. Išmaišome iki vientisos masės.
  • Skystą masę pilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
  • Tinginio masę dedame į plastikinį maišelį (labai gerai tam tinka šaldymui skirti maišeliai su užspaudimais, nes jų plastikas storesnis).
  • Gerai suspaudžiame, kad neliktų oro tarpų, ir suformuojame kvadratines ar apvalias „dešras”.
  • Dedame į šaldytuvą ir kantriai laukiame kol sustings (reikėtų palaukti bent 3 val.)
  • Išėmę iš šaldytuvo, atsargiai nuimame maišelį ir supjaustome riekelėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: LaMAISTAS

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2021-01-31 Pas mus šeimoje vaikai vis kažko nevalgo… Dukra nevalgo žuvies, sūnus tuo tarpu nevalgo grikių… Bet sakė vat tokia forma grikius tikrai galiu valgyti 🙂 . O aš tiesą pasakiusi nekepintų …

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂