Menu

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

  • Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
  • Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Autorius:
Data:

Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą nemirkiau nei riešutų, nei datulių, tiesiog viską sutryniau. Saldainiai gavosi tvirti. Antrą kartą pamirkiau ir riešutus, ir datules. Abu su vyru nutarėm, kad reikėjo mirkyti datules brendyje 🙂 Saldainiai gavosi minkštesni. Kuris variantas geresnis? Net nežinau… Abu variantai patiko ir reikėjo visiems dozuoti kiek per dieną galima suvalgyti saldainių kiekvienam. Tad ar mirkyti, ar ne – teks nuspręsti jums pagal nuotaiką ir turimą laiką.

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Užtruksime:
Pagaminsime: 16 saldainių

Ingredientai:

  • 100 g migdolų riešutų
  • 100 g datulių
  • 1 v.š. kakavos miltelių
  • 100 g juodojo šokolado, naudoju 72% datulių saldumui atsverti

Instrukcijos:

  • Visų pirmą į smulkintuvą sudedame migdolus ir sutrinam iki nedidelių gabaliukų (aš šį žingsnį vis užmirštu ir viską sudedu tiesiog vienu kartu).
  • Sudedame datules ir kakavą. Viską triname iki kol gaunasi lipni masė.
  • Suformuojame rutuliukus. Dedame ant kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotos lentutės ar lėkštės.
  • Kol lydysime šokoladą, saldainius dėkime į šaldytuvą, kad būtų tvirtesni.
  • Šokoladą išlydome virš vandens garų ar ant nedidelės kaitros tiesiog ant viryklės, ar mikrobangėje.
  • Rutuliukus po vieną dedame į indelį su šokoladu, apvoliojame jame ir atsargiai išimame, nuvarviname šokolado perteklių bei dedame ant kepimo popieriaus. Leidžiame atvėsti ir šokoladui sustingti.
  • Saldainius laikome šaldytuve
  • Skanaus!

Šaltinis: liza_tasty_blog

saldainiai, be cukraus, sveikuoliški
saldumynai, saldainiai, be gliuteno, be cukraus

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Na štai ir atėjo jų didžioji valanda. Iškepiau sausainius. Kepdama naudojau rupius kvietinius miltus. Kaip ten bebūtų, sausainiai dingo per kelias dienas, vaikams ypatingai patiko.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Šokoladinis jogurtas

Šokoladinis jogurtas

Pirmadienis sunki diena, bet vis tiek norisi pasidalinti labai paprastu receptu deserto, kurį man patinka ne tik gaminti bet ir valgyti. Na valgyti jį patinka visai mano šeimai 🙂 Sudėtis itin elementari, bet kažkodėl pati jos niekad nesugalvojau. Po kelių bandymų nusprendėme, jog mums skaniausia su pienišku šokoladu, nes su juoduoju šokoladu jautėsi kartumas ir mums trūko saldumo.

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.