Menu

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

  • Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
  • Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Autorius:
Data:

Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą nemirkiau nei riešutų, nei datulių, tiesiog viską sutryniau. Saldainiai gavosi tvirti. Antrą kartą pamirkiau ir riešutus, ir datules. Abu su vyru nutarėm, kad reikėjo mirkyti datules brendyje 🙂 Saldainiai gavosi minkštesni. Kuris variantas geresnis? Net nežinau… Abu variantai patiko ir reikėjo visiems dozuoti kiek per dieną galima suvalgyti saldainių kiekvienam. Tad ar mirkyti, ar ne – teks nuspręsti jums pagal nuotaiką ir turimą laiką.

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Užtruksime:
Pagaminsime: 16 saldainių

Ingredientai:

  • 100 g migdolų riešutų
  • 100 g datulių
  • 1 v.š. kakavos miltelių
  • 100 g juodojo šokolado, naudoju 72% datulių saldumui atsverti

Instrukcijos:

  • Visų pirmą į smulkintuvą sudedame migdolus ir sutrinam iki nedidelių gabaliukų (aš šį žingsnį vis užmirštu ir viską sudedu tiesiog vienu kartu).
  • Sudedame datules ir kakavą. Viską triname iki kol gaunasi lipni masė.
  • Suformuojame rutuliukus. Dedame ant kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotos lentutės ar lėkštės.
  • Kol lydysime šokoladą, saldainius dėkime į šaldytuvą, kad būtų tvirtesni.
  • Šokoladą išlydome virš vandens garų ar ant nedidelės kaitros tiesiog ant viryklės, ar mikrobangėje.
  • Rutuliukus po vieną dedame į indelį su šokoladu, apvoliojame jame ir atsargiai išimame, nuvarviname šokolado perteklių bei dedame ant kepimo popieriaus. Leidžiame atvėsti ir šokoladui sustingti.
  • Saldainius laikome šaldytuve
  • Skanaus!

Šaltinis: liza_tasty_blog

saldainiai, be cukraus, sveikuoliški
saldumynai, saldainiai, be gliuteno, be cukraus

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.