Menu

Apkepas su lašiša

  • Apkepas su lašiša
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Apkepas su lašiša


Autorius: Aušra

Data:

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Apkepas su lašiša

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g lašišos filė
  • žuvies prieskonių
  • pipirų
  • druskos
  • 250 ml žalių šaldytų žirnelių
  • sauja mažų šaldytų morkyčių (arba dvi šviežios morkos pjaustytos griežinėliais)
  • 250 g grietinėlės
  • keli šaukštai aliejaus kepimui
  • 5-6 didesnės bulvės
  • 125 ml pieno
  • 20 g sviesto
  • žalumynų, susmulkintų

Instrukcijos:

  • Bulves nulupti, supjaustyti, išvirti pasūdytame vandenyje
  • Sugrūsti jas su pienu, sviestu ir smulkintais žalumynais.
  • Lašišos filė supjaustyti kvadratėliais ir apkepti.
  • Šaldytus žirnelius ir morkytes išvirti, sudėti ant lašišos, supilti grietinėlę, paskaninti prieskoniais ir kelias minutes patroškinti.
  • Į kepti skirtą indą sluoksniais sudėti bulvių košę ir lašišos troškinį.
  • Kepti orkaitėje apie 15-20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: “Mano namai. Virtuvė” Nr.6 “Geriausi receptai”

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.