Menu

Mocarelos ir pomidorų bandelės

  • Mocarelos ir pomidorų bandelės
  • Mocarelos ir pomidorų bandelės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius:
Data:

Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes mocarelos sūris dedasi jau į tešlos vidų, dėl to tešla gaunasi kiek kitokios tekstūros. Recepto eiga knygoje irgi pasirodė keista… tai rašo įjungti orkaitę, ir sekančiam sakinyje sako, jog suformavę bandeles kildinti jas valandą. Bet juk orkaitė nekaista šiais laikais valandą… Tad elgiausi kaip ir su visomis mielinėmis bandelėmis. Aprašysiu kaip dariau ir kaip pavyko.

Bandelės patiko labiausiai vaikams. Abu lyg susitarę klausinėjo kada pakartosiu, tad šį savaitgalį tai ir padariau. Vyrui norėjosi mėsos, bet vis tiek suvalgė ne vieną bandelę 🙂 Likusias po antpuolio bandeles sudedu į šaldymo maišelį ir dedu į šaldiklį – tada kitą dieną atšildytos jos būna lyg ką tik iškeptos. Taip elgiuosi dabar su visais mieliniais kepiniais.

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Užtruksime:
Iškepsime: 12 bandelių

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 15 g šviežių ar 7 g sausų mielių
  • 1 a.š. cukraus
  • 100 g pieno, šiek tiek pašildyto
  • 300 g kvietinių miltų (1/3 kiekio keičiau pilno grūdo miltais)
  • 1 a.š. druskos
  • 30 g sviesto, išlydyto
  • 125 g mocarelos sūrio, supjaustyto nedideliais gabaliukais
  • Įdarui:
  • 100 g pomidorų padažo (naudoju itališko stiliaus su daržovėmis)
  • 100 g parmezano sūrio, tarkuoto (naudoju sūrių mišinį picai)
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių (nenaudoju, nes padažas su žolelėmis jau)

Instrukcijos:

  • Į virtuvinį kombainą, kuris turi tešlos minkymo funkciją, dedame visus ingredientus tešlai ir minkome apie 10 minučių. Tešla pradžioje atrodys keista, lyg sausa, tačiau laikui bėgant turi sulipti į vieną kamuolį. Jei taip neįvyksta, įdėkite šaukštą miltų ar šaukštą vandens (man to neprireikė).
  • Tešla patepam aliejumi ir dedame į indą kilti. Uždengiame virtuviniu rankšluostuku ir paliekame daugmaž 1 valandai.
  • Kai tešla pakyla, išimame ją ant stalviršio ir lengvai perminkome.
  • Iš tešlos iškočiojame stačiakampį. Jo storis tur būti apie 0,5cm.
  • Ant tešlos paskirstome pomidorų padažą.
  • Ant viršaus tolygiai paskirstome tarkuotą sūrį.
  • Tešlą susukame į vyniotinį ir supjaustome į 12 vienodų ritinėlių.
  • Bandelių ritinėlius dedame ant kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Uždengiame virtuviniu rankštuostėliu ar maistine plėvele ir leidžiama vėl pakilti.
  • Maždaug po pusvalandžio įjungiame orkaitę kaisti iki 200°C.
  • Pakilusias bandeles patepame plaktu kiaušiniu. Šio žingsnio nėra būtina daryti. Ir taip, ir kitaip skaniai gaunasi.
  • Bandeles dedame kepti į įkaitintą orkaitę apie 15min.
  • Iškepusias bandeles visų pirma atvėsiname. Ir tik tada skanaujame.
  • Skanaus!

Šaltinis: Papločiai ir paplotėliai (serija „Paragauk. Tiesiog puikūs receptai”) 26psl.

kvietiniai miltai, mielinės, bandelės, nesaldu
bandelės, mieliniai kepiniai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.