Menu

Košė Saulutė

  • Košė Saulutė
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Košė Saulutė


Autorius: Aušra

Data:

Kadanti apkepas mano mergytei buvo per aštrus, teko keliauti dar kartą į virtuvę ir gaminti vaikišką patiekalą. Šį kartą neapsirikau ir košė buvo skaniai sudorota ?

Košė Saulutė

Užtruksime:
Išeiga: 2 vaikiškos porcijos

Ingredientai:

  • 125 g moliūgo
  • 100 g kvietinių kruopų
  • 100 g vandens
  • 150 g pieno
  • 0,5 v.š. cukraus
  • 2 v.š. sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • džiovintų abrikosų papuošimui

Instrukcijos:

  • Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti susmulkintą ar sutarkuotą moliūgą. Virti 10min.
  • Sudėti kruopas, cukrų, karštą pieną ir virti kol kruopos išvirs.
  • Į košę įmaišyti sviestą ir sudėti į dubenėlį.
  • Iš džiovintų abrikosų išpjaustyti saulutę ir jais papuošti košę.
  • Skanaus!

Šaltinis: Семь поварят. Готовим детям

  1. rozmarinas says:

    vakar viriau, pati nevalgiau, nes šlykščiuosi pienu, bet namiškiams patiko.

  2. Aušra says:

    Smagu, kad kažkam patiko 🙂 Mano vyras irgi pieno nevartoja, tad suprantu tave.

  3. Živilė says:

    Tik neseniai atradau kvietines kruopas. Pigios, bet kokios skanios :))) Čia kaip kokie “steel cut oats”, ko gero, tik šiuo atveju “steel cut wheat” :)) Ir maistingesnės nei pėvėzė kviečių dribsniai 🙂

  4. Aušra says:

    Kruopos visada maistingesnės nei dribsniai 🙂 Bet kartais kai nėra fantazijos ar laiko tai labai gerai, kai yra dribsnių 🙂 Nors pas mus iš dribsnių tik avižiniai būna, kažkaip visi kiti netraukia.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba

Kulinariniame dienoraštyje iš kurio paimtas siurbos receptas, ji pavadinta “Pati skaniausia man moliūgų sriuba”. Nedrįsau šios sriubos taip vadinti pas save, nes tai tik antrasis mano bandymas išsivirti sriubą su moliūgu, tačiau šį kartą sriuba tikrai labai maloniai nustebino. Buvo jaučiamas lengvas moliūgų saldumas, apelsinų rūgštumas, kario kartumas ir grietinėlės švelnumas. Viskas lyg ir viename, bet puikiai suderinta.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux