Menu

Košė Saulutė

  • Košė Saulutė
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Košė Saulutė


Autorius: Aušra

Data:

Kadanti apkepas mano mergytei buvo per aštrus, teko keliauti dar kartą į virtuvę ir gaminti vaikišką patiekalą. Šį kartą neapsirikau ir košė buvo skaniai sudorota ?

Košė Saulutė

Užtruksime:
Išeiga: 2 vaikiškos porcijos

Ingredientai:

  • 125 g moliūgo
  • 100 g kvietinių kruopų
  • 100 g vandens
  • 150 g pieno
  • 0,5 v.š. cukraus
  • 2 v.š. sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • džiovintų abrikosų papuošimui

Instrukcijos:

  • Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti susmulkintą ar sutarkuotą moliūgą. Virti 10min.
  • Sudėti kruopas, cukrų, karštą pieną ir virti kol kruopos išvirs.
  • Į košę įmaišyti sviestą ir sudėti į dubenėlį.
  • Iš džiovintų abrikosų išpjaustyti saulutę ir jais papuošti košę.
  • Skanaus!

Šaltinis: Семь поварят. Готовим детям

  1. rozmarinas parašė:

    vakar viriau, pati nevalgiau, nes šlykščiuosi pienu, bet namiškiams patiko.

  2. Aušra parašė:

    Smagu, kad kažkam patiko 🙂 Mano vyras irgi pieno nevartoja, tad suprantu tave.

  3. Živilė parašė:

    Tik neseniai atradau kvietines kruopas. Pigios, bet kokios skanios :))) Čia kaip kokie „steel cut oats”, ko gero, tik šiuo atveju „steel cut wheat” :)) Ir maistingesnės nei pėvėzė kviečių dribsniai 🙂

  4. Aušra parašė:

    Kruopos visada maistingesnės nei dribsniai 🙂 Bet kartais kai nėra fantazijos ar laiko tai labai gerai, kai yra dribsnių 🙂 Nors pas mus iš dribsnių tik avižiniai būna, kažkaip visi kiti netraukia.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba

Kulinariniame dienoraštyje iš kurio paimtas siurbos receptas, ji pavadinta “Pati skaniausia man moliūgų sriuba”. Nedrįsau šios sriubos taip vadinti pas save, nes tai tik antrasis mano bandymas išsivirti sriubą su moliūgu, tačiau šį kartą sriuba tikrai labai maloniai nustebino. Buvo jaučiamas lengvas moliūgų saldumas, apelsinų rūgštumas, kario kartumas ir grietinėlės švelnumas. Viskas lyg ir viename, bet puikiai suderinta.

Citrininė moliūgo sriuba

Citrininė moliūgo sriuba

Tai vienas iš seniau gamintų receptų, tik užsilikęs dėl tingėjimo ar nuovargio. Po teisybei net nežinau, kuris nugalėjo 🙂 Bet mums patiko, ypatingai vertinant tai, kad patį moliūgą (ne moliūgų tyrę) retai kada pritaikom. Šią sriubą valgėm kartu su vyru ir su malonumu pakartojom kitą dieną. Šiais metais neauginam moliūgų, bet jei anyta duos vieną, tai tikrai vėl virsim. Ir tikriausiai ji pavergė mus būtent citrinine rūgštele – tik jos dėti reikia pagal savo skonį 🙂 Dėjau pusę ir mums to užteko.

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …