Menu

Košė Saulutė

  • Košė Saulutė
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Košė Saulutė


Autorius: Aušra

Data:

Kadanti apkepas mano mergytei buvo per aštrus, teko keliauti dar kartą į virtuvę ir gaminti vaikišką patiekalą. Šį kartą neapsirikau ir košė buvo skaniai sudorota ?

Košė Saulutė

Užtruksime:
Išeiga: 2 vaikiškos porcijos

Ingredientai:

  • 125 g moliūgo
  • 100 g kvietinių kruopų
  • 100 g vandens
  • 150 g pieno
  • 0,5 v.š. cukraus
  • 2 v.š. sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • džiovintų abrikosų papuošimui

Instrukcijos:

  • Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti susmulkintą ar sutarkuotą moliūgą. Virti 10min.
  • Sudėti kruopas, cukrų, karštą pieną ir virti kol kruopos išvirs.
  • Į košę įmaišyti sviestą ir sudėti į dubenėlį.
  • Iš džiovintų abrikosų išpjaustyti saulutę ir jais papuošti košę.
  • Skanaus!

Šaltinis: Семь поварят. Готовим детям

  1. rozmarinas says:

    vakar viriau, pati nevalgiau, nes šlykščiuosi pienu, bet namiškiams patiko.

  2. Aušra says:

    Smagu, kad kažkam patiko 🙂 Mano vyras irgi pieno nevartoja, tad suprantu tave.

  3. Živilė says:

    Tik neseniai atradau kvietines kruopas. Pigios, bet kokios skanios :))) Čia kaip kokie “steel cut oats”, ko gero, tik šiuo atveju “steel cut wheat” :)) Ir maistingesnės nei pėvėzė kviečių dribsniai 🙂

  4. Aušra says:

    Kruopos visada maistingesnės nei dribsniai 🙂 Bet kartais kai nėra fantazijos ar laiko tai labai gerai, kai yra dribsnių 🙂 Nors pas mus iš dribsnių tik avižiniai būna, kažkaip visi kiti netraukia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Labai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kadangi vartant receptų papkę jis pats atsivertė, nusprendžiau kad reikia jį padaryti. O jis tikrai labai geras, netgi labai. Tik pyragas jau toks sotus, kad daugiau nei vieną gabaliuką net norėdamas nesuvalgysi 🙂

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Dar viena moliūgų sriuba

Dar viena moliūgų sriuba

Dar vienas patiekalas iš moliūgo, nes neseniai gavau (išsiprašiau :)) iš uošvių. Bet kaip tyčia, svajonės ilgai ir maloniai sukiotis virtuvėje buvo negražiai sužlugdytos vyro ir aplinkybių. Tad kol moliūgo tyrė saugiai padėta į šaldiklį, moliūgo likučiai buvo sunaudoti šiai skaniai sriubytei. Ji itin tinka tiems, kurie nemėgsta jausti patiekaluose moliūgo saldumo.