Menu

Moliūgų sriuba

  • Moliūgų sriuba
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Moliūgų sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Kulinariniame dienoraštyje iš kurio paimtas siurbos receptas, ji pavadinta “Pati skaniausia man moliūgų sriuba”. Nedrįsau šios sriubos taip vadinti pas save, nes tai tik antrasis mano bandymas išsivirti sriubą su moliūgu, tačiau šį kartą sriuba tikrai labai maloniai nustebino. Buvo jaučiamas lengvas moliūgų saldumas, apelsinų rūgštumas, kario kartumas ir grietinėlės švelnumas. Viskas lyg ir viename, bet puikiai suderinta.

Moliūgų sriuba

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1 kg moliūgo minkštimo, supjaustyto kubeliais
  • 2 bulvės, nuskustos ir supjaustytos gabaliukais
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas į ketvirčius
  • 300 ml šviežiai išspaustos apelsinų sultys (reikia 2-3 apelsinų)
  • 700 ml sultinio (daržovių ar vištienos)
  • 1 v.š. kario miltelių
  • 50 ml raudono vyno (nebūtina)
  • 200 ml grietinėlės
  • petražolių papuošimui

Instrukcijos:

  • Ištirpinti truputį sviesto keptuvėje ir pakepinti jame 2min. svogūną.
  • Tada sudėti moliūgą, bulves ir patroškinti dar kelias minutes.
  • Viską sudėti į puodą, kuriame virs sriuba.
  • Sudėti kario miltelius, supilti apelsinų sultis ir sultinį (skysčio turi būti tiek, kad daržoves nepilnai apsemtų.
  • Uždengti puodą ir virti, iki kol daržovės suminkštės.
  • Smulkintuvo pagalba sutrinti daržoves į vientisą masę, įpilti 150ml grietinėlės ir raudoną vyną.
  • Jei reikia, įdėti truputį druskos.
  • Papuošti petražolėmis ir likusia grietinėle.
  • Skanaus!

Šaltinis: deja, jau nebeveikiantis maisto tinklaraštis Gourmet Traveller

  1. Janet Ching says:

    Hi there, thanks for trying out the pumpkin recipe but can you kindly tell me which language are you using? And was the soup good?
    Hope you enjoyed as much as I do.

  2. Aušra says:

    Wow 🙂 I was very suprised when I got your comment 🙂

    I”m from Lithuania. And the soup was very very good 🙂 I liked it very much. Didn”t know that pumpkin soup can be so delicious.

  3. rozmarinas says:

    Nuostabi sriuba, labai labai patiko.

  4. Aušra says:

    Smagu skaityti tokius atsiliepimus, po sunkios darbo dienos ir krūvos viršvalandžių, grįžus namo pas sergančią šeimyną

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Košė Saulutė

Košė Saulutė

Kadanti apkepas mano mergytei buvo per aštrus, teko keliauti dar kartą į virtuvę ir gaminti vaikišką patiekalą. Šį kartą neapsirikau ir košė buvo skaniai sudorota 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux