Menu

Moliūgų sriuba

  • Moliūgų sriuba
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Moliūgų sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Kulinariniame dienoraštyje iš kurio paimtas siurbos receptas, ji pavadinta “Pati skaniausia man moliūgų sriuba”. Nedrįsau šios sriubos taip vadinti pas save, nes tai tik antrasis mano bandymas išsivirti sriubą su moliūgu, tačiau šį kartą sriuba tikrai labai maloniai nustebino. Buvo jaučiamas lengvas moliūgų saldumas, apelsinų rūgštumas, kario kartumas ir grietinėlės švelnumas. Viskas lyg ir viename, bet puikiai suderinta.

Moliūgų sriuba

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1 kg moliūgo minkštimo, supjaustyto kubeliais
  • 2 bulvės, nuskustos ir supjaustytos gabaliukais
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas į ketvirčius
  • 300 ml šviežiai išspaustos apelsinų sultys (reikia 2-3 apelsinų)
  • 700 ml sultinio (daržovių ar vištienos)
  • 1 v.š. kario miltelių
  • 50 ml raudono vyno (nebūtina)
  • 200 ml grietinėlės
  • petražolių papuošimui

Instrukcijos:

  • Ištirpinti truputį sviesto keptuvėje ir pakepinti jame 2min. svogūną.
  • Tada sudėti moliūgą, bulves ir patroškinti dar kelias minutes.
  • Viską sudėti į puodą, kuriame virs sriuba.
  • Sudėti kario miltelius, supilti apelsinų sultis ir sultinį (skysčio turi būti tiek, kad daržoves nepilnai apsemtų.
  • Uždengti puodą ir virti, iki kol daržovės suminkštės.
  • Smulkintuvo pagalba sutrinti daržoves į vientisą masę, įpilti 150ml grietinėlės ir raudoną vyną.
  • Jei reikia, įdėti truputį druskos.
  • Papuošti petražolėmis ir likusia grietinėle.
  • Skanaus!

Šaltinis: deja, jau nebeveikiantis maisto tinklaraštis Gourmet Traveller

  1. Janet Ching says:

    Hi there, thanks for trying out the pumpkin recipe but can you kindly tell me which language are you using? And was the soup good?
    Hope you enjoyed as much as I do.

  2. Aušra says:

    Wow 🙂 I was very suprised when I got your comment 🙂

    I”m from Lithuania. And the soup was very very good 🙂 I liked it very much. Didn”t know that pumpkin soup can be so delicious.

  3. rozmarinas says:

    Nuostabi sriuba, labai labai patiko.

  4. Aušra says:

    Smagu skaityti tokius atsiliepimus, po sunkios darbo dienos ir krūvos viršvalandžių, grįžus namo pas sergančią šeimyną

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Sultys Oranžinė nuotaika

Sultys Oranžinė nuotaika

Žurnale rašo, jog šios sultys tinka 9-10 mėnesių mažyliams, bet kadangi mūsų mažiausiasis šeimos atstovas dar per mažas, tai sultis apsilaižydama gėrė sesutė.

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux