Menu

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

  • Sausainiai Obuoliniai Džekučiai
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Sausainiai Obuoliniai Džekučiai


Autorius: Aušra

Data:

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Kadangi po ranka pasitaikė nedidukas obuoliukas, tai dėjau du nedidukus obuoliukus. Vieną sutarkavau burokine tarka, o kitą supjausčiau nedideliais gabaliukais. Obuoliukai saldūs, tai cukraus reikėjo dėti mažiau. Prie recepto buvo parašyta, kad išeina 25 vienetai, tačiau aš dariau mažuliukus sausainukus, tai išėjo apie 50 vienetų.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Užtruksime:
Išeiga: 25 ar 50 sausainių

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 st. rudojo cukraus
  • 1/2 st. lydyto sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1 1/2 st. miltų
  • nedidelis žiupsnelis muskato riešuto
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 vidutinis obuolys, susmulkintas

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Išplakti cukrų, kiaušinį ir sviestą iki vientisos purios masės.
  • Miltus sumaišyti su druska ir soda, persijoti ir sumaišyti įmaišyti į tešlą.
  • Įdėti muskato riešutą ir obuolį, išmaišyti.
  • Tešlą dėti arbatiniu šaukštuku ant kepimo popieriaus apie 5cm atstumu.
  • Kepti apie 10 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. rozmarinas parašė:

    Labai puikūs sausainiai, tik man niekaip nepavyksta padaryti juos gražios apvalios formos, tešla pernelyg lipni, tas pats ir su bet kokiais kitais sausainiais.

  2. Aušra parašė:

    Jei norisi gražios formos, reikia rinktis sausainius, kurių gaminimo metu rašoma jog reikia suformuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir suploti su stiklinės dugnu. Tada forma gaunasi tikrai gražesnė. O jei sausainių tešla dedama šaukštu ant kepimo popieriaus, tai ir man niekada neišeina gauti gražių formų. Visada kažkur kreiva…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.