Menu

Avižinių dribsnių batonėliai

  • Avižinių dribsnių batonėliai
  • Details
  • 4 komentarai
  • Related Items
Avižinių dribsnių batonėliai


Autorius: Aušra

Data:

Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))

Avižinių dribsnių batonėliai

Užtruksime:
Išeiga: 8 batonėliai

Ingredientai:

  • 80 g sviesto
  • 80 g rudojo cukraus
  • 60 g (2 v.š.) medaus
  • 130 g avižinių dribsnių
  • 70 g džiovintų abrikosų
  • 25 g džiovintų vyšnių
  • 25 g moliūgų sėklų
  • 2 v.š. saulėgrąžų
  • 25 g kokoso drožlių

Instrukcijos:

  • Abrikosus ir vyšnias susmulkinti peiliu.
  • Inde sumaišyti avižinius dribsnius, abrikosus, vyšnias, moliūgų sėklas, saulėgrąžas ir kokoso drožles.
  • Į kitą indą sudėti sviestą, cukrų ir medų ir pakaitinti ant silpnos ugnies, kol viskas ištirps.
  • Abiejų indų turinius sumaišyti ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (naudojau 26cm skersmens apvalią skardą).
  • Masę supresuoti bulvių trintuve (kad neliptų prie medinio bulvių trintuvo, sušlapinau jį šaltu vandeniu).
  • Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 15-20min.
  • Atvėsinti ir laikyti šaldytuve (iki ten maniškiai nenukeliavo…).
  • Į batonėlius supjaustyti, kai bus viskas gerai atvėsę.
  • Skanaus!

Šaltinis: AnnabelKarmel.com

  1. Živilė parašė:

    Oi, labai dėkui už šį receptuką. Labai mėgstu tokius dalykus, ilgai svajoju, kada pati pasigaminsiu šitą gėrį. Dabar galėsiu pasidaryti, ačiū tikrai 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tikrai labai paprastas skanėstas – aš net su aplinkui ropojančiu sūneliu sugebėjai jį padaryti 🙂 O kadangi jis mums labai patiko, tai ateityje bandysiu dar kažkokių panašių skanėstų ieškoti.

  3. Gabrielė parašė:

    Aš dar idėjau šokolado ir daugiau kokoso drižlių. Gavosi tikrai labai skaniai. Tik labai prilipo prie kepimo popieriaus neimanoma atplešti ir apačia gavosi labai rebaluota. 🙂 Bet šiaip tikrai labai skanu.

  4. Aušra parašė:

    Smagu, kad buvo skanu. Gal trūko kepimo laiko? Manau kelias minutes pakepus, cukrus labiau būtų karamelizavesis ir atvėsus, lengviau nusiimtų.
    Dėl riebumo – šokoladas irgi riebus dalykas 🙂 bet skoniui tikrai negadina 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Džiovintų vaisių vėrinukai

Džiovintų vaisių vėrinukai

Naudojant kuo įvairesnių spalvų džiovintus vaisius, gaunasi labai linksmi ir gražūs vėrinukai. Šį kartą naudojau džiovintas papajas (raudona), džiovinti greipfrutai (žalia), džiovinti ananasai (geltona), džiovintos braškės (ruda ar tai tamsiai raudona) ir džiovintos vyšnios (šviesiai …

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2015-01-21 Kai norisi greitų pietų, ar bent jau nesinori ilgai stovėti prie viryklės, taip troškinta kiauliena – pats tas. Kol ji troškinasi, dėmesį galima ramiai suteikti į salotų ar garnyro ruošimą. Kad …

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau „tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.