Menu

Ryžių-dešrelių apkepas

  • Ryžių-dešrelių apkepas
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Ryžių-dešrelių apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

Šį kartą dėjau ne tik virtą dešrą, bet ir šaldytuve rastą parūkytą dešrelę – skonis nuo to manau tik geresnis. Mes kaip sūrio mylėtojai, visada dedam sūrio daugiau, tad dėjau 100 g mocarelos sūrio, ir dėjau jį ne tik ant viršaus bet ir tarp ryžių ir dešrelių sluoksnių. Tiesa, vietoj pieno naudojau liesą grietinėlę. Galutinis rezultatas tikrai nenuvylė ? Beje, druskos dėjau tik į ryžius, mėsos įdarui užteko sūrumo nuo parūkytos dešrelės. Valgėm su pomidorų padažu ir marinuotais agurkais.

Ryžių-dešrelių apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1-1,5 st. ryžių
  • apie 250 g pieniškų dešrelių
  • 2 svogūnai
  • 1 morka
  • aliejus
  • 2 kiaušiniai
  • 50 ml pieno
  • 50 g sūrio

Instrukcijos:

  • Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje.
  • Kol ryžiai verda, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti kartu su sutarkuota morka nedideliame kiekyje aliejaus.
  • Kai svogūnai pasidarys permatomi, sudėti smulkiai supjaustytas dešeles ir dar truputį pakepinti.
  • Kepimo formą ištepti riebalais.
  • Sudėti pusę virtų ryžių, mėsos įdarą ir likusius ryžius.
  • Paruošti užpilą iš kiaušinių, pieno ir tarkuoto sūrio.
  • Supylus užpilą, formą statyti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 25 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Simona parašė:

    As adaptavau su maltu kiaulienos kumpiu, kuri pries tai apkepiau su prieskoniais ir pienu. Skanu, tikrai primena plova, tik noretusi… net nzn ko… gal purumo, minkstumo? Nes gavosi gan kietas, kitakart bandysiu daugiau pieno i plakini ipilti.
    Siaip super! 🙂

  2. Aušra parašė:

    Hmmm taip galvoju, gal čia daug kas priklauso nuo sūrio? Jei į vidų maišei, tai jis kažkiek suteikia kietumo.
    Aš vieną kartą kai dariau su Rokiškio fermentiniu sūriu, tai dėjau jį į užpilą, tai pilant ant apkepo jis apkepo viršų padengė, nes sūris buvo stambiai sutarkuotas. Kitą kartą dariau su mocarela ir tada maišiau į vidų. Abiejais atvejais apkepas nesigavo kietas. Kaip tik, kol šiltas buvo buvo sunku gražiai išimti iš formos, nes buvo gan trapus.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Įdaryti agurkai

Įdaryti agurkai

Super paprastas ir greitas užkandis, jei yra keli šaukštai virtų ryžių atlikusių nuo pietų ar vakarienės. Sugebėtų pagaminti tikriausiai net ir vaikai. O skanu ir gaivu 🙂

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Vienas itin pamėgtų mūsų patiekalų. Dukrytė valgo net apsilaižydama.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.