Menu

Kauliukai (Ossi dei Morti)

  • Kauliukai (Ossi dei Morti)
  • Details
  • 4 komentarai
  • Related Items
Kauliukai (Ossi dei Morti)


Autorius: Aušra

Data:

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2/3 p. cukraus
  • 8 v.š. sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 2 p. sijotų miltų
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 p. maltų migdolų arba pistacijų riešutų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sumaišyti cukrų, sviestą ir kiaušinius.
  • Palaipsniui supilti miltus ir gerai išminkyti.
  • Sudėti vanilės ekstraktą ir riešutus.
  • Atgnybti nedidelį tešlos gabaliuką (pvz. arbatiniu šaukšteliu) ir tarp rankų suformuoti pagaliukus, panašius į kaulus (reikia greitai suktis, nes tešla labai greitai skystėje sušilusi nuo rankų).
  • Suformuotus sausainius sudėti nedideliais tarpais.
  • Kepti 10 minučių arba kol švelniai paruduos.
  • Iškepusius sausainius atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Cooking the Italian Way

  1. Indre parašė:

    O jie saldoki gaunasi ar nelabai?

  2. Aušra parašė:

    Saldoki, bet nėra labai saldūs.

  3. sABINA parašė:

    Ka reiskia tas p? Pvz kur miltai pazymeti…Noreciau pasigaminti,bet iskilo toks klausimelis 🙂

  4. Aušra parašė:

    p = puodelis, 237ml

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Pasukų blyneliai

Pasukų blyneliai

Stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.