Menu

Sultingi obuolių vafliai

  • Sultingi obuolių vafliai
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Sultingi obuolių vafliai


Autorius: Aušra

Data:

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Sultingi obuolių vafliai

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 2 v.š. cukraus
  • šlakelis citrinų sulčių
  • 1/2 pak. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 6 v.š. miltų
  • 2 rūgštesni obuoliai
  • 75 ml. vaisinės arbatos arba obuolių sulčių
  • žiupsnelis druskos
  • cukraus pudros apibarstymui

Instrukcijos:

  • Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, citrinų sultimis, vaniliniu cukrumi.
  • Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
  • Trynius sudėti į išsuktą masę ir plakti kol ji taps puri.
  • Įmaišyti miltus.
  • Supilti vaisinę arbatą ar sultis ir palikti kelias minutes pastovėti, kol išbrinks.
  • Sutarkuotus obuolius sudėti į tešlą.
  • Pabaigoje įmaišyti iki standžių putų su druska išplaktus baltymus.
  • Iškeptus vaflius apibarstyti cukraus pudra.
  • Valgyti šiltus su grietinėle ar ledais.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamos forumas

  1. Bri parašė:

    Skamba labai skaniai 🙂

  2. Aušra parašė:

    🙂 tik va turi vieną minusą – kadangi labai sultingi ir minkšti tai sunkoka ištraukti iš keptuvės 🙂 Tenka pirštukais pasidarbuoti

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Širdelės formos blynai su krakmolu

Širdelės formos blynai su krakmolu

Blynai, kuriuos lengva prilyginti sausainiams. Jie ir šalti išlieka trapūs ir labai skanūs. Todėl juos planuoju kepti antradienį dukrai į mokyklą. Jei mėgstate valgyti su uogiene, tada siūlau cukraus kiekį pamažinti.