Menu

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

  • Kukurūzų paplotėliai su sūriu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kukurūzų paplotėliai su sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Labai paprastučiai paplotėliai, kai norisi ne saldžių blynų. Dariau jau ne pirmą kartą, bet šeima kiekvieną kartą nenustoja dalinusi komplimentus.

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Užtruksime:
Pagaminsime: 6 porcijas

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 st. kukurūzų kruopų
  • 2-3 kiaušiniai
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 2-3 v.š. krakmolo
  • 1-2 v.š. miltų
  • 1 skiltelė česnako
  • pomidorų padažo
  • druskos
  • aliejaus, kepimui

Instrukcijos:

  • Kukurūzų kruopas išvirti pasūdytame vandenyje.
  • Į ataušintą košę sudėti kiaušinius, miltus, krakmolą ir smulkiai sukapotą česnako skiltelę. Tešla turi priminti sklindžių tešlą.
  • Fermentinį sūrį supjaustyti plonais stačiakampiais.
  • Paplotėlius kepti nedideliame kiekyje įkaitinto aliejaus.
  • Apkepus vieną pusę, apversti ir uždėti po gabalėlį fermentinio sūrio.
  • Tada keptuvę uždengti dangčiu ir palaukti kol išsilydys sūris.
  • Valgyti su pomidorų padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Rankdarbiai 1996/3 (Nr.60)

  1. rūtuliukas parašė:

    mėgstu kukurūzų kruopas 🙂 jaučiu, patiktų ir man šitie paplotėliai.

  2. Aušra parašė:

    Tai siūlau vakarienei išbandyti 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Dar vienas mūsų mėgstamų patiekalų.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.