Menu

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

  • Kukurūzų paplotėliai su sūriu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kukurūzų paplotėliai su sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Labai paprastučiai paplotėliai, kai norisi ne saldžių blynų. Dariau jau ne pirmą kartą, bet šeima kiekvieną kartą nenustoja dalinusi komplimentus.

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Užtruksime:
Pagaminsime: 6 porcijas

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 st. kukurūzų kruopų
  • 2-3 kiaušiniai
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 2-3 v.š. krakmolo
  • 1-2 v.š. miltų
  • 1 skiltelė česnako
  • pomidorų padažo
  • druskos
  • aliejaus, kepimui

Instrukcijos:

  • Kukurūzų kruopas išvirti pasūdytame vandenyje.
  • Į ataušintą košę sudėti kiaušinius, miltus, krakmolą ir smulkiai sukapotą česnako skiltelę. Tešla turi priminti sklindžių tešlą.
  • Fermentinį sūrį supjaustyti plonais stačiakampiais.
  • Paplotėlius kepti nedideliame kiekyje įkaitinto aliejaus.
  • Apkepus vieną pusę, apversti ir uždėti po gabalėlį fermentinio sūrio.
  • Tada keptuvę uždengti dangčiu ir palaukti kol išsilydys sūris.
  • Valgyti su pomidorų padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Rankdarbiai 1996/3 (Nr.60)

  1. rūtuliukas parašė:

    mėgstu kukurūzų kruopas 🙂 jaučiu, patiktų ir man šitie paplotėliai.

  2. Aušra parašė:

    Tai siūlau vakarienei išbandyti 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux