Menu

Medaus ir persikų ledai

  • Medaus ir persikų ledai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Medaus ir persikų ledai


Autorius: Aušra

Data:

Netikėtai Maximoj akcijos metu nusipirkau persikų ir užtaikiau ant tokių prinokusių, kad net kelis atėmiau iš vaikų, nes labai niežtėjo nagai išbandyti Dorie Greenspan receptą. Jis kaip tik neperseniausiai buvo gaminamas projekte Antradieniai su Dorie ? Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Medaus ir persikų ledai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 4 dideli (apie 1kg) prinokę persikai, nulupti ir nukaulinti
  • 1/4 p. medaus
  • 1 p. pieno
  • 1 p. plakamosios grietinėlės
  • 3 didelių kiaušinių tryniai
  • 1/2 p. cukraus
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto

Instrukcijos:

  • Supjaustyti pusę persikų į 1 cm dydžio kubelius ir patroškinti nedidelėje keptuvėje.
  • Įdėti medų ir užvirinti, tada sumažinti ugnį, uždengti ir dar patroškinti karts nuo karto pamaišant, kol persikai suminkštės, bet nesuvirs pilnai, apie 10 minučių.
  • Sudėti viską į smulkintuvą ar virtuvinį kombainą ir sutrinti į tyrę. Gautą persikų tyrę atidėti į šalį, kol bus gaminamas kremas.
  • Į storu dugnu indą supilti pieną ir grietinėlę, užvirti.
  • Tuo tarpu vidutinio dydžio inde sumaišyti kiaušinių trynius su cukrumi, gerai išmaišyti, kol truputį sutirštės.
  • Į gautą masę maišant po truputį pilti karštą pieną. Pradžioje įpilti apie trečdalį, paskui gerai išmaišius, supilti likusį pieną.
  • Gautą kremą supilti atgal į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, nuolatos maišant, kol truputį sutirštės. Kremas turi pasiekti bent 75°C temperatūrą, bet neturi viršyti 80°C temperatūros.
  • Kai pasieks reikiamą temperatūrą, kremą nuimti nuo ugnies ir supilti į karščiui atsparų indą. Įmaišyti vanilės ektraktą ir persikų tyrę.
  • Indą statyti į šaldytuvą ir gerai atvėsinti.
  • Atvėsusį kremą supilti į ledų mašiną ir įjungti pagal gamintojo instrukcijas.
  • Kol ledai šaldomi, kuo smulkiau sukapoti likusius persikus.
  • Kai ledai bus beveik baigti, sudėti persikų gabaliukus ir lengvai išmaišyti.
  • Tada ledus sudėti į indą ir dėti į šaldiklį. Leisti šalti bent dvi valandas, kad būtų pakankamai tvirti kabliuoti ir valgyti 🙂
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebeveikiantis tinklaraštis Brown Interior

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Braškių pienas

Braškių pienas

Vaikų vasaros topas! Kai tik pasiūlau padaryti, iš karto šokinėja ir šaukia “TAIP! TAIP! TAIP!”. Paskui dar geriant būtinai pridurs “Skanumėlis!” 🙂 Kiek nedaug reikia vaikams iki pilnos laimės 🙂 Iš principo tai juk tiesiog pienas su braškių sirupu. Atrodo paprasta kaip du kart du. Bet efektinga 😉

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Migdolinis tortas su maskarpone "Hello Kitty"

Migdolinis tortas su maskarpone „Hello Kitty”

Pateikiu jums tortuko, kurį gaminau savo dukriuko 5-ojo gimtadienio proga, receptą. Dariau jau net du kartus – juk reikia atšvęsti gimtadienį darželyje, o paskui ir namuose. Abu kartus gaminau tokį patį. Net ir išvaizda buvo tokia pati, nevertinant kad antrą kartą katytės kaspinėlis buvo rožinis ir sidabriniais papuošimais 🙂 Tortas labai skanus! Tai pripažino net ir mano vyras, kuris nemėgsta biskvitinių tortų. O tortų mylėtojai sukirto net po du gabaliukus.