Menu

Mielinės bandelės su dešrele

  • Mielinės bandelės su dešrele
  • Details
  • 14 komentarų
  • Related Items
Mielinės bandelės su dešrele


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė. Susipina irgi labai paprastai – išvaizda labai graži.

Mielinės bandelės su dešrele

Užtruksime:
Pagaminsime: 12-14 bandelių

Ingredientai:

  • 300 g įprastų arba duoninių miltų
  • 5 g sausų mielių
  • 10 g cukraus
  • 6 g druskos
  • 30 g sviesto, kambario temperatūros
  • 220-230 g vienas kiaušinis + pienas
  • pieniškų dešrelių (sunaudojau 3,5 Samsono Tarybinių dešrelių, nes dešreles dalinau į keturias dalis – skersai ir išilgai)
  • fermentinio sūrio (nebūtina)
  • 1 kiaušinis, aptepimui
  • 2 a.š. vandens, aptepimui

Instrukcijos:

  • Tešlą galima ruošti dviem būdais:
  • Duonkepėje: Sudėti tešlai skirtus produktus tokia tvarka: kiaušinis su pienu, cukrus, druska, sviestas, miltai, mielės. Užstatyti tešlos minkymo ir kildinimo programą ir laukti.
  • Rankomis: Į indą sudėti miltus, cukrų ir mieles, sumaišyti. Sudėti druską ir vėl išmaišyti. Supilti kiaušinį su pienu, mediniu šaukštu viską išmaišyti. Tada tešlą išimti iš indo ir minkyti kol ji pasidarys vientisa ir elastinga, apie dvi minutes. Sudėti sviestą ir vėl energingai minkyti. Taip minkyti apie 10-15 minučių arba kol tešla bus minkšta, lanksti, lygi ir truputi blizganti. Tada dėti tešlą į truputį sviestu pateptą indą ir leisti pakilti dvigubai šiltoje vietoje (apie 1-1,5 val.)
  • Tada tešlą išimti, padalinti į 12 ar 14 dalių ir leisti pailsėti 10 minučių (per tą laiką galima pasiruošti dešreles ir sūrį).
  • Tešlos gabaliukus iškočioti į pailgus blynelius (dešrelės ilgio), per vidurį padėti dešrelę, peiliu iš abiejų kraštų tešlą įpjauti juostelėm.
  • Jei naudojamas sūris, uždėti sūrį ant dešrelės viršaus ir pakaitomis užlengti tešlos juosteles iš abiejų šonų ant dešrelės (Recepto šaltinyje pateiktos nuotraukos, kuriose labai aiškiai matosi kaip viską reikia daryti).
  • Supintas bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (kad ir kaip gerai supintos bandelės būtų – sūris vis tiek dalinai išbėgs).
  • Įkaitinti orkaitė iki 200°C.
  • Bandeles ištepti kiaušinio ir vandens mišiniu.
  • Kepti 8 minutes, tada sumažinti temperatūrą iki 180°C ir dar kepti 5 minutes arba kol bandelės pasidarys švelniai rudos spalvos.

Šaltinis: DailyDelicious

  1. Fausta parašė:

    Atrodo labai skanu. Būtinai bandysiu. Tik nesupratau šito momento „220-230 g vienas kiaušinis ir pienas”. Gal galima smulkiau? 🙂

  2. Asta parašė:

    Oi, žinau, kas labai apsidžiaugtų, jei tokių dalykėlių iškepčiau… 😀

  3. Aušra parašė:

    Paimi tuščią indelį, padedi ant svarstyklių. Įjungi svarstykles, kai rodys 0, įmuši kiaušinį (dažniausiai kiaušinis sveria apie 50g.) ir tada pili pieną, kol svarstyklės rodys 220-230 g.
    Tikiuosi dabar aiškiau 😉

  4. Aušra parašė:

    Gera turėti valgytojų 😉 Tikrai šios bandelės vertos dėmesio.

  5. Fausta parašė:

    Aušra, vadinasi teisingai ir mąsčiau 🙂 Ačiū ! Einu tešlos kildint 🙂

  6. Aušra parašė:

    Labai norėčiau sužinoti kaip sekėsi ir ar patiko 🙂

  7. Fausta parašė:

    Aušra, pavyko puikiai !!! Labai gera ir skani tešla. Aš dariau su mažom vaikiškom dešrelėm, tai man gavosi berods 25 nedidelės bandelės, kurių nebeliko tą patį vakarą….nei vienos…
    Ačiū !!!

  8. Aušra parašė:

    JĖGA! Man labai malonu girdėti 🙂

  9. Rasa parašė:

    ka tik issikepiau man gavosi apie 40 muzulyciu bundyciu 🙂 skani tesla..

  10. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 😉

  11. Greta parašė:

    nesupratau, kiek pieno reikia pilti? 😉

  12. Aušra parašė:

    Jau komentare vienam buvau aprašiusi 🙂 Bet tarkim kiaušinis sveria 50 g. Tai pieno reikės 230-50=180g 🙂

  13. gretute parašė:

    sveiki norejau paklausti ar tesla nesigauna kieta ir traski? ir ar galima kepti paprastoje orkaiteje? 🙂 dekui

  14. Aušra parašė:

    Sveiki, gretute, tešla tikrai nesigauna kieta ar traški. Bandelės būna minkštutės su plutele, kuri priklauso nuo to kiek ilgai kepsit.

    Be to, aš jas kepu paprastoje orkaitėje, bet jokių „fintų” 🙂 Vėjelį įjungiu nebent tik pačiam gale, jei noriu kad vienodžiau apskrustų.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂