Pyragas su rabarbarais
- Details
- Leave a Comment
- Related Items
Autorius: Aušra
Data:
Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtųme auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂
Pyragas su rabarbarais
Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- Tešlai:
- 300 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 100 g sviesto
- 1 v.š. cukraus
- 1/2 a.š. druskos
- 250 ml pieno
- Įdarui:
- 600 g rabarbaro
- 200 g cukraus pudros
- 2 v.š. krakmolo
- 2 v.š. cukraus
- Aptepimui:
- 1 citrina
- 1/2 p. cukraus pudros
Instrukcijos:
- Į smulkintuvo indą sudėti prasijotus miltus, sviestą, kepimo miltelius, cukrų, druską. Smulkintuvu kapoti tešlą, kol gausis trupiniai.
- Tada supilti pieną ir išminkyti vientisą, elastingą tešlą.
- Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai.
- Rabarbaro stiebus nuplauti ir supjaustyti 8-10 cm dydžio gabaliukais.
- Giliame puode užvirinti vandenį. Įdėti 2 v.š. cukraus. Į verdantį vandenį sudėti rabarbarus ir ten juos palaikyti 3 minutes.
- Pabarstyti trupučiu krakmolo, išmaišyti ir supilti viską į sietelį. Atvėsinti.
- Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
- Stačiakampę kepimo formą sutepti sviestu.
- Tešlą išimti iš šaldytuvo, dalį tešlos (maždaug delno dydžio) atidėti. Likusią tešlą plonai iškočioti ir padengti ja kepimo formą. Šakute tešlą subadyti.
- Sumaišyti cukraus pudrą su likusiu krakmolu ir apibarstyti šiuo mišiniu iškočiotą tešlą.
- Vienu sluoksniu išdėlioti rabarbarų kotus.
- Atidėtą tešlos gabalą plonai iškočioti ir supjaustyti juostelėmis, kuriomis papuošti pyragą.
- Kepti orkaitėje apie 30 minučių.
- Iškepusį pyragą padėti 10 minučių ant šalto drėgno rankšluosčio, tam kad pyragas lengviau išsiimtų iš formos.
- Dar karštą pyragą aptepti citrinos sultimis sumaišytomis su cukraus pudra.
- Skanaus!
Šaltinis: Школа гастронома. Изысканные блюда
Picos keksiukai
Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.
Dešrelės tešloje
Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂
Tiesiog skanūs blynai
Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …
Maltos mėsos blyneliai
Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …
Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais
Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

